Aardbeving Griekenland: 2 toeristen omgekomen op Kos

Bij een aardbeving vannacht zijn er op Kos 2 toeristen omgekomen. Het zou gaan om een Turkse en een Zweedse toerist. Zeker 120 mensen raakten gewond op Kos, in Bodrum waren dat er 70. Er is veel schade op het eiland en het is onzeker of er Nederlanders tussen de gewonden zijn.

De aardbeving sloeg vannacht toe, had een kracht van 6,7 op de schaal van Richter. Het epicentrum was in de buurt van de Turkse badplaats Bodrum, wat tegenover Kos ligt. Door de aardbeving ontstond er een klein tsunami, waardoor straten in Bodrum onderliepen.

Op het moment van de aardbeving waren er veel toeristen aanwezig in de vele barretjes op Kos. Door de beving ontstond er veel schade aan gebouwen. Ook stortte er een bar in waardoor er ook veel gewonden zijn gevallen. Ook de verkeerstoren op Kos is beschadigd, vooralsnog is de luchthaven gesloten.

Veel toeristen hebben de nacht buiten doorgebracht, aangezien het niet veilig genoeg was om binnen te slapen. De vele hotels inspecteren nu hun gebouwen om te kijken of toeristen weer terug naar de kamers mogen. Nederlandse touroperators zijn aan het inventariseren of ze de toeristen van het eiland moeten evacueren.

Lees ook:Aardbeving Kos: Touroperators evacueren nog geen toeristen
Lees ook:Aardbeving Kos: Nederlander gewond, inventarisatie touroperators en naschokken
Lees ook:Na aardbeving: Noodtoestand in Ecuador
Lees ook:Zware aardbeving bij Java
Lees ook:Reisadvies Japan gewijzigd: Reis niet naar Kyushu

Geen reacties // Reageer