Toerisme Midden-Oosten komt slecht op gang

Het toerisme in het Midden-Oostenkomt maar zeer moeilijk weer op gang. Sinds de Arabische Lente die in eind 2010 begon is het toerisme in de regio flink gedaald in de cijfers. De vakanties naar de eens zo populaire bestemmingen als Egypte en Libanon komen slecht op gang. Er is nog steeds vrees voor geweld, niet alleen vanuit de Europese vakantieganger maar ook de vakantieganger uit het Midden-Oosten zelf. Alleen Tunesië lijkt nergens last van te hebben. Zij staan in België op de vierde plaats van vakantiebestemmingen.

Beiroet

Libanon is van oudsher niet een erg populaire bestemming bij Europeanen. Toch werd het land altijd goed bezocht door toeristen uit eigen regio. In de hoofdstad Beiroet zijn de vijf-sterrenhotels nagenoeg leeg en de hippe nachtclubs zijn voornamelijk gevuld met feestgangers uit het land zelf. Het land heeft erg te lijden van buurland Syrië.

Tahrir-plein

Egypte had in 2010 een topjaar. Voor een land dat 20% van hun bruto binnenlands product te danken heeft aan het toerisme heeft de Arabische Lente dan ook geen goed gedaan. Toeristen blijven nog altijd weg. Bij de populaire badplaatsen waar veel duikers op af komen valt de schade nog mee, maar de hoofdstad Caïro heeft nog veel te lijden van de gevolgen van de Arabische Lente. Op het Tahrir-plein is het bij tijd en wijle nog erg onrustig, waardoor de toerist de hoofdstad mijdt.

Zou jij in deze tijden een vakantie boeken naar het Midden-Oosten? Welk land zou je absoluut vermijden?

 

Lees ook:Topoverleg over toerisme in Noord-Afrika en Midden-Oosten
Lees ook:Toerisme de dupe van protesten Turkije
Lees ook:Egypte trekt weer meer toeristen
Lees ook:Toerisme in Egypte bijna op oude peil
Lees ook:Toerisme Egypte dreigt weer flinke klappen te krijgen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Toerisme Midden-Oosten komt slecht op gang

  1. Dorien

    Ik zou absoluut niet naar Egypte gaan, wat een waardeloos vakantieland is dat! Onbeschofte bevolking en zeer onbetrouwbaar. Libanon is fantastisch en veel fijnere & beschaafdere mensen. Syrië is nu helemaal een no go area, ben er geweest 5 jaar geleden toen merkte je al dat er een raar regime heerst en grote angstcultuur.

      /  
  2. ester

    Wij zijn afgelopen april naar El Gouna geweest in Egypte en dat was heerlijk. De mensen daar zijn super aardig en doen er alles aan om het je naar het zin te maken. Het weer is altijd mooi dus ik vind het een anrader en ga er zeker terug.

      /  

Comments are closed.