Toerisme in Syrië met 75% teruggedrongen

Een van de laatste landen waar je momenteel graag heen wilt op vakantie is Syrië, en dat is te merken aan de cijfers die overheidskrant Techrine naar buiten brengt. De inkomsten uit toerisme zijn in Syrië maar liefst met 75,4% gedaald ten opzichte van de tijd voordat er opstanden uitbraken in het land. 

Daling van miljarden Syrische ponden

In 2010 was het toerisme nog een belangrijke bron van inkomsten in Syrië. Tegenwoordig landen er geen buitenlandse vliegtuigen meer en is er een negatief reisadvies van kracht. In 2010 was zo’n 11% van de werkzame bevolking van Syrië werkzaam in het toerisme en leverde dit 52 miljard Syrische pond (1 miljard dollar) op in het eerste kwartaal van het jaar. Nu is dit terug gedrongen naar 12,8 miljard (178 miljoen dollar). Het aantal banen is teruggedrongen met 63%.

Negatief reisadvies

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland ontraadt alle reizen naar Syrië. Sinds 14 maart 2012 zijn alle werkzaamheden van de Nederlandse ambassade in Damascus opgeschort.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Luchtvaartindustrie roept ‘Mayday’
Lees ook:Recordaantal bezoekers New York
Lees ook:Historische stad Timboektoe ingenomen door rebellen
Lees ook:Reisbranche verliest 1 miljard euro door aswolk
Lees ook:Nederlandse toeristen voelen zich gedwongen naar Egypte te gaan

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Toerisme in Syrië met 75% teruggedrongen

  1. Pingback: – Negatief Reisadvies | reisadviesegypte.nl