Bedevaartsgangers naar Mekka moeten zich laten vaccineren

Zo’n 5000 Nederlandse moslims vertrekken eind oktober naar Mekka voor de Hadj, de jaarlijks terugkerende bedevaartstocht die iedere moslims (indien gezond en zonder verdere bijzondere omstandigheden) eens in zijn leven gemaakt moet hebben. De GGD Noord-Limburg waarschuwt bedevaartsreizigers zich wel te laten vaccineren. 

In totaal komen er meer dan 2 miljoen bedevaartsreizigers naar Mekka, in Saoedi-Arabië. Waar zoveel mensen dicht op elkaar komen in niet altijd goede omstandigheden, liggen reizigersziekten zoals diarree op de loer. De GGD wil verplicht inenten tegen meningokokken, dat hersenvliesontsteking kan veroorzaken. Daarnaast worden ook vaccinaties tegen DTP, buiktyfus en hepatitis A geadviseerd aan de reizigers.

Ga jij dit jaar voor het eerst de Hadj naar Mekka doen? Heb jij je al laten inenten of moet je nog langs de GGD?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Zwevend op bedevaart door Mekka
Lees ook:Veel toeristen laten zich niet vaccineren
Lees ook:Moslims mogen niet door bodyscans
Lees ook:Vaccinatietijd aangebroken
Lees ook:Volgtip voor Twitter

Geen reacties // Reageer