Toeristen gegijzeld in kasteel Jordanië

Jordanië gold jarenlang als een veilig land in een vrij onrustig gebied. Maar daar kan helaas wel eens verandering in komen. Op dit moment is er een gijzeling gaande in een kasteel in Kerak, waarbij ook toeristen worden vastgehouden. 1 toerist is om het leven gekomen.

Agenten en brandweermensen gingen vanmorgen naar een woningbrand in Kerak, maar werden vervolgens vanuit het huis beschoten. De schutters gingen er met de auto vandoor en openden even later het vuur op een politiebureau en verstopten zich toen in het kasteel, waar veel toeristen komen. Tijdens het vuurgevecht is een toerist uit Canada om het leven gekomen.

De schutters gijzelen nu tientallen toeristen. De wegen rondom het kasteel zijn afgezet en het leger is inmiddels gearriveerd om de schutters uit te schakelen. Het is onduidelijk of de gijzeling nog steeds gaande is. Diverse media schrijven dat de gijzeling voorbij is en dat toeristen bevrijd zijn, maar de autoriteiten melden dat er nog steeds toeristen in het kasteel zitten.

Kerak ligt aan de King’s Highway en ligt tussen Amman en Petra in. Het kasteel uit de 12e eeuw is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad.

 

Lees ook:Moeizame evacuatie Machu Picchu: nog 1900 toeristen vast, velen worden ziek!
Lees ook:Toeristen gedood bij bomaanslag Egypte
Lees ook:Modderlawines en overstromingen in Brazilie eisen minstens 66 levens
Lees ook:Toerisme Egypte dreigt weer flinke klappen te krijgen
Lees ook:Dode en gewonde toeristen op Inca Trail bij Machu Picchu door modderstroom in Peru

Geen reacties // Reageer