Reisadvies Canada aangepast: Reis niet naar Fort McMurray

In Canada zijn hevige bosbranden uitgebroken. Vooral oliehoofdstad Fort McMurray is zwaar getroffen. Buitenlandse Zaken heeft dan ook het reisadvies voor deze stad en omliggende gebieden aangepast.

De enorme bosbrand woedt al enkele dagen in en rond Fort McMurray, mogelijk veroorzaakt door een blikseminslag in het bosrijke gebied. De stad ligt in de provincie Alberta. Het vuur woekert over een oppervlakte van meer dan 100.000 hectare en zal vandaag nog verder uitbreiden. Voor de brandweer is het extreem lastig om het vuur te bestrijden. De Canadese autoriteiten hebben inwoners van Fort McMurray en omliggende dorpen geëvacueerd. Ruim 80.000 mensen zijn geëvacueerd, zij moesten de stad in konvooi via de weg of via een luchtbrug verlaten.

Een groot deel van de stad is al verwoest door de vlammenzee. Er zijn nog steeds inwoners in de stad aanwezig die niet weg willen gaan en hun bezittingen niet willen verlaten. De brandweer doet er alles aan om deze mensen op te sporen en te evacueren. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nu een negatief reisadvies uitgegeven. Reis niet naar deze stad en het omliggende gebied. Verblijf je in het noorden van Alberta, volg dan de aanwijzingen van de autoriteiten goed op.

De premier van Alberta heeft de noodtoestand uitgeroepen voor het gebied. 1.000 brandweermannen, 150 helikopters, 295 zwaar materiaal en 27 blusvliegtuigen zijn ingezet om de branden te stoppen.

Lees ook:Zware aardbeving Nieuw-Zeeland: Reisadvies aangepast
Lees ook:Aardbeving Italië: Doden, gewonden en aangepast reisadvies
Lees ook:Na aardbeving: Noodtoestand in Ecuador
Lees ook:Reisadvies Japan gewijzigd: Reis niet naar Kyushu
Lees ook:Bosbranden: Campings ontruimd bij L’Estartit in Spanje

Geen reacties // Reageer