Bestemming: San Francisco, je weet wel met die ‘gekke treintjes’

Ik weet nog goed de allereerste keer dat ik San Francisco op tv zag. Het was bij mijn favoriete kinderserie Full House. Als klein kind fascineerde die ‘gekke treintjes’  en die ‘ onwaarschijnlijk mooie brug’ me al!

photo credit: Rob Hayes.

 

San Francisco staat bekend om zijn tolerantie, gastvrijheid en ruimdenkendheid. Het hippietijdperk is hier ooit begonnen. De idealte stek dus voor een fijne vakantie.

Wat je verder wel even goed in je achterhoofd moet houden, is dat deze Californische stad vaak koel en mistig is. Een dikke trui is dus geen overbodige luxe. Het Californië van tv: felle zon, kleine bikini’s en kleurrijke hotpants gaat hier niet op.

Die ‘gekke treintjes’ die zo typisch zijn voor de stad, zijn trouwens broodnodig. De stad is namelijk gebouwd op 43 heuvels. Vandaar dus dat uncle Jesse en uncle Joey en de kids altijd met de kabelbaan gingen.

Mocht je ooit een city tripje naar San Fran plannen, dan volgen hier een aantal highlights:

- Struin lekker door de vele wijken. San Francisco staat bekend om zijn multi-culturaliteit. Zo is er de Italiaanse wijk: North Beach, de grootste Chinese wijk van Amerika: China Town, de Japanse wijk: Japan Town, de Mexicaanse wijk The Mission en de ‘hippie-straat’: Haight-Ashburry. De stad staat staat er ook om bekend enorm homovriendelijk te zijn. Als je de film Milk hebt gezien, weet je dat er ook een aparte homowijk is: Castro.

- Ga stappen tot je het licht ziet, want San Francisco staat bekend om een enorm goed en veelzijdig uitgaansleven.

- Bezoek één van de vele koffietentjes. De locals zijn ontzettende buitenmensen en deze toko’s zijn enorm populair.

- Er zijn ook heel veel musea de moeite waard. Met name Exploratorium, een giga wetenschapsmuseum, schijnt heel bijzonder te zijn.

- Het Amerikaanse park bij uitstek is natuurlijk het New Yorkse Central Park, maar Golden Gate Park is nog groter! Het zal een meerdaagse taak zijn om alle tuinen en musea af te gaan.

Lees ook:Verbod op naaktlopen in San Fransisco
Lees ook:69 Brusselse en Waalse musea eerste zondag van de maand gratis
Lees ook:Krakau: garantie voor een goede stedentrip
Lees ook:Backpacken in Venezuela met Shoestring
Lees ook:Antwerpen promoot zichzelf als shoppingstad bij uitstek

Geen reacties // Reageer