10 plekken die je NIET moet bezoeken in 2010

Iedereen heeft wel een lijstje met plekken die je ooit in je leven nog wilt bezoeken. Maar heb je ook een lijstje met bestemmingen die je zeker niet wilt bezoeken? Niet? Het online reismagazine BlackBook.com heeft zijn top tien voor 2010 bekendgemaakt.

 Welke bestemmingen moeten volgens jou toegevoerd worden aan dit lijstje?

 1. Ojmjakon, Rusland

Dit Siberisch stadje heeft de twijfelachtige eer van het koudste stadje ter wereld te zijn. Vogels zouden er gewoon doodvriezen terwijl ze aan het vliegen zijn. En scholen sluiten er pas wanneer het kouder is dan -52 graden Celcius.

 2. Paula Deen Cruise naar de Caraïben

We kennen het allemaal: als we op vakantie gaan, kan het al eens gebeuren dat we wat bijkomen. Maar als u wil vermijden dat de kilo’s eraan vliegen, blijf dan weg van de Caraïben-cruise van de Amerikaanse tv-kok Paula Deen. Volgens BlackBooks.com doen haar botergevulde recepten er zeker geen goed aan. Wegblijven is de boodschap.

 3. Pakistan

Gewelddadige extremisten, al-Qaida, taliban … allemaal elementen om je vakantie te verpesten. Maar dat wist u waarschijnlijk al.

 4. Scranton, Pennsylvania

Vergelijkbaar met het Britse Slough, is Scranton het ‘gat’ waar de Amerikaanse versie van ‘The Office’ zich afspeelt. Niet dat u sowieso al van plan was naar daar af te zakken, maar moest u er om een of andere reden toch zijn, probeer dan zeker ‘The Office Fan Tour’ te vermijden.

 5. Rotorua, Nieuw-Zeeland

Dit stadje op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland is best een populaire toeristische attractie, maar noemt zich tegelijkertijd ook ‘de meest misselijkmakende stad ter wereld’. Die titel heeft het te danken aan de overvloed van zwaveldampen door haar ligging in een gebied met veel geothermische activiteit van vulkanische oorsprong.

 6. Tsjernobyl, Oekraïne

De reden is simpel. Een bezoek aan Tsjernobyl begint en eindigt voor elke bezoeker altijd met een test naar radioactieve straling.

 7. Mexico

De drugsoorlog, meer moet dat niet zijn.

 8. Bakersfield, Californië

Wie aan Californië denkt, denkt aan zonnige stranden, mooie berglandschappen in de Sierra Nevada en bruisende steden als San Francisco en Los Angeles. Als u dat verwacht, hebt u in Bakersfield niks te zoeken. Bovendien heeft het stadje het hoogste percentage van fijn stof in de hele VS.

 9. Orlando, Florida

Er zijn al genoeg redenen om deze toeristenval links te laten liggen, maar komende lente opent er een nieuwe haar deuren: het ‘Wizarding World of Harry Potter’-themapark van Universal.

 10. New York

Beetje verrassend wellicht, want The Big Apple is een geweldige stad. Maar Blackbook.com raadt mensen af de stad te bezoeken in mei, wanneer de première van ‘Sex and the City 2′ ongetwijfeld een tsunami van wannabe Carries, Charlottes, Mirandas en Samanthas in de stad veroorzaakt. “It ain’t gonna be pretty”, klinkt het bij BlackBook.com.

De man is in verzekering gesteld in afwachting voor verder onderzoek.

Lees ook:Hoeveel handbagage mag ik mee?
Lees ook:Stedentriptip: Olomouc in Tsjechië
Lees ook:Aanrader: Top 10 landen om te bezoeken in 2013
Lees ook:Moeder vervolgt om op vakantie sturen van haar dochter
Lees ook:Het verlanglijstje van een reiziger

Geen reacties // Reageer