De beste reistijden Noord Amerika, de Verenigde Staten en Canada!

Je wilt natuurlijk niet midden in het orkaanseizoen in Miami zitten of sneeuwstormen hebben tijdens je bergwandeltocht in de Rockies. Daarom hieronder een uitleg over de beste reistijden in Noord Amerika.

Bekijk de ‘beste reistijden-kalender’.
Hierin vind je overzichtelijk welke bestemmingen in welke maand de beste reistijd hebben.

 

Amerika is ruim 200 keer zo groot als ons landje. Daarom zijn er veel klimaatverschillen. Het binnenland heeft een landklimaat met hete zomers en koude winters. Het zuiden heeft deels een woestijnklimaat, terwijl in de noordelijke Rocky Mountains een bergklimaat overheerst. Florida is subtropisch. het eiland Hawaii heeft een tropisch klimaat. In Alaska heerst een arctisch klimaat.

De beste reistijd is zowel het voor als najaar. De meeste plekken zijn dan van een goede temperatuur voorzien. De beste reisperiode is ook de lente omdat de dagen dan langer zijn. Kijk uit in het voorjaar voor stormen en tornado’s in het midwesten, en in het najaar voor orkanen langs de zuidoostkust en de Golf van Mexico

 

Vancouver – West Canada

De westkust van Canada is op z’n best van begin juni tot eind oktober. De temperaturen zijn dan aangenaam (gemiddeld 25 graden), de wegen zijn begaanbaar (prettig) en het is lang(er) licht. De rest van het jaar kan het er veel regenen en sneeuwen. Januari en februari zijn wel uitstekende wintersportmaanden. In mei en september loop je de meeste kans een walvis in het wild te zien.

 

Toronto – Oost Canada

Qua temperatuur zijn het voorjaar, de zomer en het najaar de beste tijden om Toronto te bezoeken. In de winter daalt de temperatuur vaak tot -10 graden.

 

Miami – Florida

Deze hotspot aan de oostkust van de VS heeft een tropisch klimaat, dus hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. De ideale bezoekperiode is begin april tot begin juni; de kans op storm of regen is dan het kleinst en de temperatuur is aangenaam (29 graden). Neem in die tijd wel anti-muggenspul mee. Van juli tot november kun je Miami beter mijden: óf er raast een orkaan voorbij, óf het is vies heet. Ook in de winter is het lekker in Miami, maar ook verschrikkelijk druk.

 

California

De beste reistijd om naar Californië te gaan is moeilijk aan te geven omdat er altijd wel iets te beleven is. Voor de natuurliefhebbers zijn echter de maanden mei/juni en september/oktober ideaal. Het is er dan nog niet druk en de natuur is er op z’n fraaist. Wintersporters kunnen vanaf november de latten onderbinden en kunnen tot soms wel half mei skiën.

 

San Francisco

Levendige rondkijkstad aan de westkust van de VS met een goed rondkijkklimaat. In juli is het gemiddeld 15,1 graden. In januari 10.6. San Francisco is ‘s zomers vaak gehuld in een wazige mist, die voor iets te veel koelte zorgt. De stad is op haar best in september en oktober, dan zijn er ook de mooiste feesten.

 

New York

Qua temperatuur zijn het voor- en najaar de beste tijden om New York te bezoeken. Maar qua sfeer is de winterperiode (vooral rond kerst) natuurlijk ook erg geschikt! Let wel op: New York heeft een landklimaat, dus in de winter kan het er heel erg koud zijn. In de zomer is het vaak erg heet in New York, niet zo prettig als je een stedentrip gaat maken.

Lees ook:Beste reistijd Midden Oosten: Jordanië
Lees ook:Beste reistijd Caribbean: Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba, Jamaica, Dominicaanse Republiek
Lees ook:Beste reistijd Australië en Nieuw Zeeland
Lees ook:Beste reistijd Zuid Amerika: Brazilie, Argentinie, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Suriname
Lees ook:Beste reistijd Afrika: Egypte, Marokko, Tunesië, Kenia, Tanzania, Zuid Afrika en Zuidelijk Afrika

Geen reacties // Reageer