Vrijheidsbeeld gerenoveerd; 28 oktober heropening

‘s Werelds bekendste standbeeld gaat 28 oktober weer open voor publiek. Het Vrijheidsbeeld in New York, ooit een geschenk van Frankrijk, werd een jaar geleden gesloten voor een grondige renovatie. De dame met de fakkel is vanaf haar 126e verjaardag weer te bezoeken voor toeristen. 

Welkom

Het Vrijheidsbeeld is hét symbool van de Verenigde Staten. Met het beeld wordt iedereen welkom geheten, terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten.

Toegankelijkheid

Het doel van de renovatie van het Vrijheidsbeeld was deze toegankelijker en veiliger te maken voor de bezoekers. Zo werden de trappen verbeterd en zijn er nieuwe liften aangelegd. Voor mensen die gebonden zijn aan een rolstoel is er een speciale rolstoellift. Ook zijn er nieuwe toiletten geïnstalleerd.

Facebook

Vanaf 28 oktober mogen er eerst maar een beperkt aantal toeristen naar binnen. De werkzaamheden zijn namelijk nog in de afrondende fase. Het Vrijheidsbeeld heeft een eigen Facebook-pagina waar je op de hoogte kunt blijven van de vorderingen en of er entreetickets beschikbaar zijn voor de dagen wanneer jij een bezoekje wilt brengen aan het standbeeld.

Lees ook:Vrijheidsbeeld na 8 jaar (!) heropend
Lees ook:Tibet vanaf zondag weer open voor toeristen
Lees ook:Nieuwe lowcost vluchten tussen Amsterdam en Kopenhagen
Lees ook:Paspoorten en ID-kaarten worden duurder
Lees ook:Toegang Christusbeeld in Rio de Janiero afgesloten wegens modderstromen

Geen reacties // Reageer