Onderzoek: Verenigde Staten ultieme reisbestemming

Stel je eens voor, je hebt alle tijd van de wereld en genoeg geld tot je beschikking? Naar welk land zou je dan op vakantie gaan? Welk land wil je ontdekken? rondreis.nl vroeg zich dit ook af en ging op onderzoek uit.

Verenigde Staten op 1

De site vroeg aan 1.500 Nederlanders in welk land zij het liefst een rondreis wilden maken. Het blijkt dat 12,2% van de ondervraagden het liefst naar de Verenigde Staten willen reizen om dit mooie land te ontdekken. Het land wordt vooral geroemd afwisselende landschappen, spectaculaire steden en eindeloze reismogelijkheden. Amerika staat dus op 1, op de voet gevolgd door Australië en Nieuw-Zeeland.

Wij Nederlanders willen dus het liefst op reis naar verre bestemmingen. Meer dan 90% van de reisliefhebbers geeft de voorkeur aan een land buiten Europa, 25% kiest voor rondreizen in Azië. En rondreizen in Europa? Dat is toch ietsje minder populair.

IJsland

Pas op plek 14 komen we een land uit Europa tegen. Dat is ons eigen landje, Nederland, op de voet gevolgd door het spectaculaire, maar koude IJsland en Noorwegen. De ondervraagden willen toch het liefst naar een verre bestemmingen. De mooie natuur, exotische cultuur, het aangename klimaat of het lekkere eten worden vaak als reden genoemd.

Top 10

De top 10 landen voor een rondreis

  1. Verenigde Staten
  2. Australië
  3. Nieuw-Zeeland
  4. Indonesië
  5. Zuid – Afrika
  6. Thailand
  7. Canada
  8. China
  9. Argentinië
  10. Vietnam

Bucketlist

Persoonlijk zou ik ook heel graag naar Amerika willen reizen. Het land is zo groot en er is zoveel te ontdekken. Rijden op de Route 66, een kijkje nemen in de woestijn of Death Valley. Of  op citytrip naar Los Angeles, New York of met Mickey knuffelen in Disneyworld in Orlando, Florida. Of de natuur ontdekken in het Yosemite Park en genieten van het spectaculaire uitzicht over de Grand Canyon. Genoeg te zien en te doen dus. Amerika staat echt op mijn bucketlist, hopelijk komt het er ooit een keer van. En waar wil jij het liefste naartoe?

Lees ook:Nieuwe vergelijkingssite voor rondreizen: Rondreis.nl
Lees ook:Amerikanen irritantste toeristen
Lees ook:5 redenen om een rondreis door Amerika te boeken
Lees ook:ANWB: Nederlanders willen graag op vakantie naar nieuwe en onbekende plekken
Lees ook:Dit weekend: USA Go Wild in Broodfabriek Rijswijk

Geen reacties // Reageer