Snowmageddon: Vluchten naar New York geschrapt

Ben jij van plan om deze week naar New York af te reizen? Neem dan maar extra winterkleding, wanten en snowboots mee. Er gaat namelijk een dik pak sneeuw vallen in The Big Apple. Weermannen hebben het al over de zwaarste sneeuwstorm ooit. En daar krijgen vooral de vliegtuigen last van.

Er zal zeker 90 centimeter tot 1 meter sneeuw vallen. Burgemeester de Blasio van New York heeft zijn inwoners gewaarschuwd om zich op het ergste voor te bereiden. Ondertussen zijn de luchtvaartmaatschappijen ook wat onrustig. Zo schrapt Delta Air Linea maar liefst 600 vluchten, andere kleinere Amerikaanse maatschappijen hebben tientallen vluchten geschrapt. Ook KLM heeft morgen 2 vluchten vanaf Schiphol naar New York geannuleerd. In totaal zijn er meer dan 5.000 vluchten van en naar het oosten van Amerika geannuleerd.

De nationale weerdienst heeft een waarschuwing afgegeven voor maandagmiddag tot dinsdag en die waarschuwing is niet alleen geldig voor New York. De waarschuwing is afgegeven voor de hele oostkust van de VS. Van Maine tot aan Connecticut, Pennsylvania en Maryland worden zware stormen verwacht. Ook meer landinwaarts zoals in de staat Indiana kan veel sneeuw vallen. Mensen wordt aangeraden thuis te blijven en niet naar het kantoor te gaan.

Het kan wel eens de zwaarste sneeuwstorm ooit worden voor New York. Het slechte weer kan gevolgen hebben voor het verkeer en voor scholen. Ook kan de elektriciteit uitvallen. De zwaarste sneeuwval ooit was in februari 2006. Toen viel er 68 centimeter. In New York is inmiddels de noodtoestand uitgeroepen, iedereen moet binnen blijven. Metro’s rijden niet meer, wegen zijn afgesloten en iedereen moet binnen blijven.

Bron: Telegraaf.nl/Schiphol.nl 

Lees ook:Winter in Amerika: 7.600 vluchten geschrapt
Lees ook:Hevige sneeuwstorm in noordoosten van de VS; vliegverkeer ligt plat
Lees ook:(Filmpje) Reisverbod, noodtoestand en snowboarden in New York
Lees ook:Vluchten op Schiphol vertraagd, chaos in Duitsland en Frankrijk door sneeuw
Lees ook:Vluchten geannuleerd door sneeuwstorm Engeland

Geen reacties // Reageer