Herfstvakantie: New York favoriete stedentrip

 Nu de zomervakantie op zijn einde loopt, kijken veel Nederlanders al uit naar het eerstvolgende vakantiemoment: de herfstvakantie. New York is onder Nederlanders én onder vele mede-Europeanen de populairste vakantiebestemming voor deze periode.

Naast New York brengen Nederlanders hun herfstvakantie dit jaar het liefst door in Bali en Rome. Opvallend is dat Boedapest het meest is toegenomen in populariteit onder de Nederlandse reiziger ten opzichte van dezelfde herfstperiode vorig jaar. Dit blijkt uit de data van Expedia, ‘s werelds grootste full-service online reisbureau.

New York, de grootste stad van de Verenigde Staten, staat op nummer één in alle Europese top 3-lijsten* van populaire bestemmingen voor de komende herfst. Onder meer de Fransen, Duitsers, Belgen, Britten, Zweden en Nederlanders reizen graag naar deze geliefde citytrip-bestemming af. Naast New York gaan Nederlanders komende herfst graag naar het zonnige Bali, met zijn prachtige tempels, en het authentieke Rome. Verder bestaat de top-10 ranglijst van Nederlanders uit een mix van Europese en verre bestemmingen.

Waar Londen de nummer 1 bestemming was tijdens het afgelopen Valentijns- en Paasweekend, is de Britse hoofdstad tijdens de herfstvakantie met positie acht op de ranglijst minder populair als vakantiebestemming onder Nederlanders. Daarentegen komt Londen wel bij andere Europeanen in de top 3-lijst voor, waaronder bij de Britten zelf, de Noren, Zweden, Zwitsers en Oostenrijkers.

Benieuwd naar de top 10?

  1. New York
  2. Bali
  3. Rome
  4. Las Vegas
  5. Curacao
  6. Berlijn
  7. Valencia
  8. Londen
  9. Hong Kong
  10. Malaga

 

Lees ook:Herfstvakantie: Bijna 1,5 miljoen Nederlanders op vakantie
Lees ook:London en Parijs populairste hotelbestemmingen
Lees ook:Parijs de populairste stedentrip
Lees ook:Bus rijdt van Londen naar New York
Lees ook:Herfstvakantie: ANWB verwacht drukke avondspits morgen

Geen reacties // Reageer