Bestemming: De Cook-eilanden, 35 uur vliegen hier vandaan

Als je de wereldbol omdraait en met een vergrootglas goed zoekt, dan vind je ze : de Cook-eilanden. Om precies te zijn tel je vijftien kleine eilandjes. En zoals je mag verwachten van een plek die letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt: het is in vele opzichten het tegenovergestelde van onze grijze kikkerlandje

photo credit: rengber

 

Niet ieder eiland is bewoond, maar het grootste eilandje heet Rarotonga, en is, net als de andere veertien paradijsjes: bjoetifoel! Naast de witte stranden en de azuurblauwe zee, is het eiland heel erg groen. De eilandjes zijn zelfvoorzienend: tal van fruit en groentesoorten pluk je zo van de bomen. De lokale bevolking versiert zichzelf graag met bloemenkransen, schelpenkettingen en in het maanlicht tonen ze graag de lokale dans in hun rieten rokjes.. Zo hoort een tropisch eiland te zijn!

Naast zwemmen en zandkastelen bouwen, is er genoeg te doen! Wat dacht je van cultuur snuiven? Nog geen 300 jaar geleden kwam hier nog kannibalisme voor. Voor een beetje avontuur ga je lekker met een jeepje de onbewoonde binnenlanden in en als je lekker wilt eten, bezoek je één van de lokale markten.

Het één na grootste eiland heet Aitutaki en is nog mooier dan het hoofdeiland. Als je hier ooit komt, dan moet je de boottocht gedaan hebben door de langune, langs de vele onbewoonde eilandjes die veel verhuurd worden aan,  je raadt het al, honeymooners.  Verder is het een prachtige snorkelspot, want het koraal is nog helemaal gaaf en je kan op meters afstand vissen aan zien komen.

Zowel voor resort-liefhebbers als voor low budget backpackers zijn er genoeg geschikte slaapplekken. De Cook-islands, zijn overigens onderdeel van Polynesië, en telt slechts 19.000 inwoners. Gemiddeld doen 100.000 toeristen per jaar deze bounty-spot aan. Er is dus toerisme, maar wel op een kleine, relaxe schaal.

Lees ook:Droombaan op een onbewoond eiland?
Lees ook:Pas op een paar eilanden en verdien geld
Lees ook:Overnachten in vuurtoren Kroatië
Lees ook:Onbewoond eiland te huur!
Lees ook:Bestemming: Doing nothing in Pai

Geen reacties // Reageer