Beste reistijd Australië en Nieuw Zeeland

Bedenk dat Australië en Nieuw Zeeland down under liggen en dat de seizoenen dus tegengesteld zijn aan de onze. De uitgestrektheid van Australië beïnvloedt het klimaat ook. In het noorden is het hele jaar tropisch warm en nat, er is een wat drogere periode in de wintermaanden. Tussen mei en september vind je hier het mooie weer uit de reisfolders…

Dezelfde tijd is ook top voor de stranden en regenwouden van een populaire bestemming als Queensland. Lekker warm, niet plakkerig, gewoon perfect! Ook Darwin en het beroemde nationale park Kakadu bezoek je het best in de winter. Je hebt geen last van stortbuien die wegen in modderpoelen veranderen én het wildleven is op z’n best.

Bekijk de ‘beste reistijden-kalender’.
Hierin vind je overzichtelijk welke bestemmingen in welke maand de beste reistijd hebben.

 

Hoe zuidelijker je gaat in Australië, hoe gematigder het wordt. Het eiland Tasmanië ligt het allerzuidelijkst en hier kan het weer behoorlijk Hollands aandoen. Zeer wisselvallig met een gemiddelde zomertemperatuur van 21 °C. De winters zijn vrij mild en zeer nat, ga je de bergen in dan is het ronduit koud en heb je kans op vorst. Dat geldt ook voor de Australische Alpen waar je van juni tot augustus uitstekend kunt skiën en snowboarden.

 Om te overleven in de outback, de steppes en woestijnen die het hart van Australië vormen, moet je ’s zomers behoorlijk wat Steve Irwin-bloed door je aderen hebben vloeien… De lente en de herfst zijn de beste tijd om rond te trekken en veel te zien.

 Cairns

Het noordoosten van Australië is subtropisch. De zomer begint in november en kan met name van januari tot mei ontzettend nat en warm zijn; zeer onaangenaam. Hoe gek het ook moge klinken. Cairns bezoek je het beste tijdens de Australische winter, dus van juni tot oktober. De temperaturen zijn er dan gemiddeld zo’n 22 graden.

Sydney

Olympische stad in het zuidoosten van Australië met een subtropisch klimaat in september, de eerste maand van de lente, aangename temperaturen (20 graden) en veel zon. In oktober is het al stukken warmer. maar soms kan het rond deze tijd al wel meer dan 30 graden worden. De beste reistijd is de periode van november tot en met februari.

 

Nieuw Zeeland

Dit groene land bezoek je het best als hier de winter intreedt. Van november tot en met maart is het daar zomer en dus heerlijk weer. In december is het wel erg druk. Op het Noordereiland is het klimaat gematigder dan op het Zuidereiland. De zuidwesthoek is een van de natste plekken op aarde. De zuidoostkant is juist zeer droog. Van mei tot en met oktober is het kwakkelweer tussen 10 en 15 graden.

Lees ook:Beste reistijd Midden Oosten: Jordanië
Lees ook:Beste reistijd Afrika: Egypte, Marokko, Tunesië, Kenia, Tanzania, Zuid Afrika en Zuidelijk Afrika
Lees ook:Beste reistijd Caribbean: Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba, Jamaica, Dominicaanse Republiek
Lees ook:Beste reistijd Zuid Amerika: Brazilie, Argentinie, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Suriname
Lees ook:Wanneer moet je waar heen?

Geen reacties // Reageer