Zware aardbeving Nieuw-Zeeland: Reisadvies aangepast

reisadvies

Nieuw-Zeeland is vannacht (lokale tijd) getroffen door een zware aardbeving. De beving is gevoeld in het hele land, autoriteiten waarschuwen voor een tsunami en Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Nieuw-Zeeland aangepast.

Het epicentrum van de schok lag enkele tientallen kilometers ten noorden van Christchurch, op het Zuidereiland. De aardbeving had volgens het USGS een magnitude van 7.8 en de schok vond plaats op tien kilometer diepte, net na middernacht (lokale tijd). De stroom is deels uitgevallen en huizen en wegen zijn ernstig beschadigd geraakt. Na de aardbeving brak er paniek uit onder toeristen en de bevolking.

De autoriteiten van Nieuw-Zeeland waarschuwen bewoners aan de oostkust (nog steeds) voor een tsunami. Bewoners zijn opgeroepen om te vertrekken en naar hooggelegen gebieden te gaan. Buitenlandse Zaken houdt de situatie in de gaten en heeft een noodnummer in het leven geroepen. Toeristen in nood kunnen bellen met dit nummer: +31 247 247 247.

Buitenlandse Zaken laat ook weten dat Nederlanders die in het getroffen gebied zijn, vooral alert moeten blijven en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten goed op moeten volgen.

Lees ook:‘Bijna-tsunami’ in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Chili getroffen door een aardbeving gevolgd door Tsunami; tenminste 6 doden
Lees ook:Na aardbeving: Tientallen Nederlandse toeristen zitten vast in Nieuw-Zeeland
Lees ook:Aardbeving Italië: Doden, gewonden en aangepast reisadvies
Lees ook:Na aardbeving: Noodtoestand in Ecuador

Geen reacties // Reageer