Na aardbeving: Tientallen Nederlandse toeristen zitten vast in Nieuw-Zeeland

nieuwzeeland

Gisteren was er een zware aardbeving in Nieuw-Zeeland. De grond trilde hevig en daarna waren er nog tientallen heftige naschokken. Een dag later blijkt dat er vele huizen en wegen zijn beschadigd. 1 stad is door aardverschuivingen helemaal niet meer te bereiken en juist daar zitten nu toeristen, waaronder ook vele Nederlanders. Zij kunnen geen kant op.

Het gaat om het plaatsje Kaikoura. Kaikoura is een plaats aan de oostkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De plaats ligt aan Highway 1, zo’n 180 kilometer ten noorden van Christchurch. De plaats is vooral zo geliefd, omdat vanaf deze plek onder meer walvissen en dolfijnen kunnen worden gespot. Op het moment van de aardbeving verbleven er 1200 toeristen in de stad.

Door aardverschuivingen zijn de wegen niet meer begaanbaar en gesloten voor al het verkeer. Ook de riolering en de waterleiding zijn kapot. De plaats is volledig afgesloten van de buitenwereld. Onder die 1200 toeristen, bevinden zich ook Nederlanders. Reisbureau Travel Essence laat aan BNR weten dat er 60 Nederlanders in het stadje verblijven. Volgens het reisbureau zijn alle toeristen in veiligheid gebracht en hebben ze een dak boven hun hoofd. De Nederlanders zijn wel in shock, maar het gaat verder goed met ze.

De lokale autoriteiten adviseren iedereen om in Kaikoura te blijven. De autoriteiten waarschuwen om niet naar de kust te gaan, dit door de vele naschokken. Hulp is inmiddels onderweg, de marine heeft een fregat gestuurd, maar het kan nog wel een dag duren voordat het leger ter plekke is om iedereen te bevrijden.

Lees ook:Zware aardbeving Nieuw-Zeeland: Reisadvies aangepast
Lees ook:Reisadvies aangepast: Reizen naar Zuid-Nepal weer mogelijk
Lees ook:Nederlanders beroofd in Nieuw Zeeland
Lees ook:Reisadvies Japan gewijzigd: Reis niet naar Kyushu
Lees ook:Is Nieuw-Zeeland nog wel veilig?

Geen reacties // Reageer