Bestemming: Noord Chili, San Pedro de Atacama


Het is de enige plek van betekenis in de regio, je moet er een lange reis voor afleggen en vele overstappen maken, op de ene plek is het bloedheet en op de andere plek is het berekoud. Waarom is San Pedro de Atacama dan zo’n populaire plek onder backpackers?

photo credit: pablo/T

Vanwege de bijzondere natuurverschijnselen en het gezellige backpackersdorp. Het is een plek op aarde die je als avonturier en wereldburger gewoon gezien moet hebben.

Het backpackersdorp ligt in een oase van de droogste woestijn ter wereld, de Atacama woestijn. Op sommige plekken heeft het nog nooit geregend. Alleen al dat je daar bent geweest, doet het al goed op feestjes en verjaardagen.

Anyhow, als je er bent dan moet je beslist een oud Indianen fort bezoeken en beklimmen!! Het uitzicht is adembenemend. Het fort is ooit door de Indianen gebouwd om zich te beschermen tegen de Spanjaarden.

Sta een ochtend heel vroeg op en bewonder de zonsopgang bij de El Tatio geisers. Kleed je wel goed aan, want op 4000 meter hoogte is het flink koud.

Geniet van het prachtige utizicht op het Andesgebergte.

Spot wilde flamingo’s op de zout vlakte!

En op een paar plekken op aarde heb je het maanlandschap. Zo ook in Atacama. Dat mag je ook niet missen dus.

Verder heefthet backpackersdorp zelf heeft genoeg gezelligheid om een paar dagen te blijven hangen: lekkere restaurantjes, internetcafeetjes en schattige hostels. Het hele dorp leeft van het toerisme namelijk!

Lees ook:Donderdag begint winter in de Alpen
Lees ook:Balkon 1200 meter boven Grand Canyon geopend
Lees ook:Nieuws: Mexicaanse griep treft inheemse indianenstam
Lees ook:Bijzonder hotel: overnachten in oud zeefort
Lees ook:Vrouw dood na val van historisch fort

Geen reacties // Reageer