Beste reistijd Zuid Amerika: Brazilie, Argentinie, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Suriname

Zuid Amerika is een immens continent en dus zijn er grote verschillen in beste reistijden. Ook de landen zijn nogal groot en dus is het moeilijk om een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de beste reistijd van een land is. Het maakt nogal uitmaakt waar je ergens in een land bent. Chili is bijvoorbeeld zo lang dat je verschillende klimaatzones hebt.

Bekijk de ‘beste reistijden-kalender’.
Hierin vind je overzichtelijk welke bestemmingen in welke maand de beste reistijd hebben.

Brazilië

Brazilië is groot en er zijn twee regenseizoenen. Het noordoosten van Brazilië regent het van april tot augustus en er zijn veel muggen. Als je naar het noordoosten van Brazilië wilt gaan kun je dat het beste in december of januari plannen. Vanaf Rio naar het zuiden valt de regentijd tussen november en april. In de maanden mei, juni en juli is het koeler en droger. Het Amazonegebied is het hele jaar tropisch warm en erg vochtig.

Argentinië

Argentinië heeft alle klimaten. De zuidpunt, Vuurland, heeft een zeeklimaat. De beste reistijd is van december tot maart. Ze noemen dat zomer, het kan koud worden, zo’n 4 graden. Een bezoek in ‘hun’ winter is niet aan te raden. Het is er dan echt vreselijk koud en bijna alles is dicht. Rondreizen in het midden (Buenos Aires) en noorden van Argentinië kan het best van juni tot september. In het voorjaar en najaar kan het hier erg veel regenen en is het er nogal warm. In het noorden van Argentinië regent het veel van oktober tot april.

Chili

De ideale reistijd voor Chili is van november tot en met april. Tijdens onze zomermaanden is het in Chili winter. Reizen in het midden- en zuiden van Chili kan in juli en augustus door extreme sneeuwval moeilijk zijn. Als je dus door het midden en zuiden van Chili wilt reizen dan kun je dat het beste tussen november en april doen. In het noorden van Chili heerst een woestijnklimaat en daar heb je minder last van het weer bij het reizen. Toch is ook hier het voorjaar en najaar het beste om te reizen. Het is dan minder extreem heet. Paaseiland is subtropisch dus regen hoort het hele jaar bij het landschap. Op de hoogvlakte van Chili, Altiplano, regent het van december tot en met februari veel. Wegen kunnen in deze periode onbegaanbaar worden.

Peru

In Lima heerst een gematigd klimaat. Je kunt er het hele jaar naartoe. Tijdens onze winter is het er warm en droog. In het noordoosten van Peru regent het veel. In juli en augustus is het er het droogst. In de Andes kan het koud zijn en er ligt dan veel sneeuw. De beste tijd om in de Andes rond te reizen is van mei tot en met oktober. In januari en februari kun je het beste niet naar Peru afreizen. Dan is de Inca Trail gesloten.

Bolivia

Het is van mei tot november winter in Bolivia. Het regent er dan relatief weinig. Deze periode is dan ook de beste periode om in Bolivia rond te reizen. Dat is in de andere maanden wel anders. De vele neerslag maakt van december tot en met april de wegen vaak onbegaanbaar. In Bolivia zijn veel hoge bergtoppen dus neem voldoende warme kleren mee want het kan er altijd koud zijn.

Ecuador

Het weer in Equador is onvoorspelbaar. De beste tijd is juni tot augustus omdat het in Equador dan minder regent en het warmer is dan in de rest van het jaar.

Suriname

Suriname is warm en vochtig. Tussen april en mei kan het er flink regenen. In de maanden september en oktober is het in Suriname veel droger. Dit is dan ook de ideale periode op vakantie naar Suriname te gaan.

Lees ook:Beste reistijd Caribbean: Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba, Jamaica, Dominicaanse Republiek
Lees ook:De beste reistijden wereldwijd. Check de beste reistijden-kalender !
Lees ook:Beste reistijd Afrika: Egypte, Marokko, Tunesië, Kenia, Tanzania, Zuid Afrika en Zuidelijk Afrika
Lees ook:Beste reistijd Australië en Nieuw Zeeland
Lees ook:Beste reistijd Midden Oosten: Jordanië

Geen reacties // Reageer