Kleurrijk Brazilië biedt voetbalfans Nederlands erfgoed

Het Europees Kampioenschap voetbal in Polen en Oekraïne werd voor de Nederlanders een waar fiasco, hoewel het Oranjelegioen wel een positief gevoel aan de landen als vakantieland overhielden. Nadat de Olympische en Paralympische sporters de sportzomer van 2012 toch nog met een goed resultaat wisten af te sluiten is het nu tijd om weer vooruit te kijken. En wel naar het WK voetbal in Brazilië, in 2014.

De eerste voetbalfans zullen al bezig zijn met voorzichtige plannen voor een reis naar Brazilië. Zodra Oranje zich daadwerkelijk heeft geplaatst voor het toernooi zullen de eerste reizen richting Brazilië geboekt worden. Maar, als je er dan toch bent, is Brazilië een prachtig land om meer te ondernemen dan alleen het zien van de voetbalwedstrijden. Brazilië is namelijk een van de landen waar Nederlanders in hun koloniale verleden hun sporen hebben achtergelaten.

Nieuw Amsterdam

Nieuw Amsterdam is niet alleen de voormalige naam van de stad New York geweest. Ook het Braziliaanse Natal heeft ooit die naam gedragen. Tussen 1633 en 1654 was de stad, ook wel de Stad van de Zon genaamd, in Nederlandse handen. In totaal schijnt de zon hier meer dan 300 dagen per jaar. ‘Stad van de Zon’ doet zijn naam daar dus wel eer aan! Het stadion João Cláudio de Vasconcelos Machado is het toneel van vier wedstrijden tijdens het WK Voetbal en biedt plaats aan ruim 42.600 toeschouwers.

Fortaleza

De West Indische Compagnie bouwde in 1649 Fort Schoonenborch, waar de naam Fortaleza ook een verwijzing van is. Lang hebben de Nederlanders niet van het fort kunnen genieten, in 1654 gaven ze zich over aan de Portugezen en konden ze het fort inleveren. Fortaleza is een populaire toeristische bestemming, vanwege de kustlijn en de vele mogelijkheden voor watersporten.Tijdens het WK biedt het voetbalstadion Castelão een onderkomen aan tienduizenden voetbalfans. Fortaleza heeft een capaciteit van ruim 25.000 hotelbedden.

Salvador

Salvador was de eerste hoofdstad van Brazilië, tot 1763. De Nederlanders hebben de stad tweemaal kortstondig bezet, in 1624-1625 en in 1646-1647. Hier wordt een van de meest levendige carnavals gehouden met praalwagens, dans, muziek en heel veel kleur. Ook de vechtsport capoeira komt uit deze stad. Tegenwoordig is Salvador hoofdstad van de deelstaat Bahia en na São Paulo en Rio de Janeiro de derde stad van Brazilië. Het stadion Fonte Nova is tijdens het WK het decor van zes wedstrijden: vier in de eerste ronde, één in de achtste finales en één in de kwartfinales.

De andere acht speelsteden tijdens het FIFA Wereldkampioenschap voetbal in 2014 zijn: Belo Horizonte, Brasília, Cuiabá, Curitiba, Manaus, Porto Alegre, Rio de Janeiro en São Paulo.

Meer informatie over verblijf in Brazilië tijdens het WK: www.visitbrasil.com

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Voetbalfans enthousiast over Polen als vakantieland
Lees ook:Oranjefans; bereid je voor op het WK in Brazilië
Lees ook:Hotels Brazilië verlagen kamerprijzen voor WK
Lees ook:Wat te doen in Salvador, Porto Alegre en São Paulo?
Lees ook:Artsen waarschuwen voor virussen van voetbalfans in Brazilië

Geen reacties // Reageer