What to do in Brazilië? Vijf tips!

Nederland heeft met de winst op Andorra zich gekwalificeerd voor het Wereld Kampioenschap Voetbal. Veel Nederlanders zijn al druk aan het sparen geweest om de reis volgend jaar naar Brazilië te kunnen maken om daar de wedstrijden van het Nederlands elftal bij te wonen. Maar voor wie naast de wedstrijden ook nog wat van het Zuid-Amerikaanse land wil zien, hebben wij hier vijf tips.

1. Christusbeeld in Rio de Janeiro

Als het niet mistig is doe dan zeker een bezoekje een het immense beeld van Christus de Verlosser in Rio de Janeiro. Het mag dan wel een echte toeristenhotspot zijn, maar het immense beeld op de berg Corcovado(het is maar liefst 38 meter hoog) is zeker de moeite waard om te bekijken. Vanaf deze berg heb je ook een fantastisch uitzicht over Rio de Janeiro.

2. Bezoek een Samba show

Denk aan carnaval, vrouwelijk schoon, prachtige kleurige exotische kostuums, bruisende lichtshows? Klinkt goed? Bezoek dan een sambashow. Overal in Brazilië worden deze shows verzorgd, en die mag je eigenlijk niet missen als je in Brazilië bent!

3. Kerk van Sao Francisco

De recensies op Tripadvisor zijn louter positief! De kerk van Sao Francisco vind je in het historische centrum van Salvador. Deze kerk is gebouwd tussen 1708 en 1723 en is vol met prachtige ornamenten, schilderingen en andere historische pracht en praal.

4. Botanical Garden in Sao Paulo

Ben je het feestgedruis even zat en zin om wat rust op te doen? Ga dan naar de botanische tuin in Sao Paulo. De tuin heeft meer dan 3000 planten, en men kan er prima picknicken en wandelingen maken.

5. Tijuca National Park

‘Dit moet het hof van Eden zijn geweest’ is één van de commentaren op Tripadvisor. Hier kun je trektochten doen, wilde dieren spotten, en dat allemaal in een nationaal park dat binnen de stad Rio de Janeiro is!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Wat te doen in Salvador, Porto Alegre en São Paulo?
Lees ook:Kleurrijk Brazilië biedt voetbalfans Nederlands erfgoed
Lees ook:90% van toeristen wil terug naar Brazilië
Lees ook:Artsen waarschuwen voor virussen van voetbalfans in Brazilië
Lees ook:Nieuwe bestemming oude kerken

Geen reacties // Reageer