Wat te doen in Salvador, Porto Alegre en São Paulo?

Ben jij één van de bijna 15.000 Nederlanders die over anderhalve maand naar Brazilië gaat voor het WK Voetbal en wil je in de speelsteden van het Nederlands elftal meer bekijken dan alleen de wedstrijden? Lees dan de volgende tips:

Salvador
In Salvador bezoek je onder andere het prachtige historische centrum, welke staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Salvador telt maar liefst 365 kerken, de Nosso Senhor do Bonfim-kerk is hiervan de bekendste. Het hek rondom deze kerk zit vol met deze gekleurde lintjes, fitas genoemd. Je legt in dit lintje drie knopen en doet vervolgens een wens. Wanneer het lintje van het hek afwaait laat ‘Nosso Senhor do Bonfim’, de Heer van het goede einde, je wens uitkomen. Eén van de andere hoogtepunten in de stad is de Lacerda lift, waarmee je je eenvoudig en in een paar seconden tussen het oude en nieuwe gedeelte van de stad verplaatst.

Photo credit: Amanda Oliveira - / Foter /Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)

Porto Alegre

Dankzij de vele bomen en parken wordt Porto Alegre beschouwd als de groenste stad van het land. Een bezoek aan het Farroupilha Park en de botanische tuin zijn zeker de moeite waard. Cultuurliefhebbers kunnen in deze groene oase hun hart ophalen in het opvallende Ibero Camargo museum.

São Paulo
Dankzij het moderne metrostelsel – dat wordt beschouwd als één van de beste ter wereld – is het heel eenvoudig om je door deze stad te verplaatsen. São Paulo is door de meer dan 70 nationaliteiten de gastronomische hoofdstad van Brazilië. Bezoekers van de stad kunnen proeven van 52 verschillende keukens in maar liefst 2.500 restaurants.  Zin in een uitstapje? Op 190 km afstand vind je Ilhabela dat ‘mooi eiland’ betekent. Het eiland heeft prachtige ongerepte stranden en bestaat voor 85 procent uit beschermd tropisch regenwoud.

Kijk voor meer informatie op Visit Brasil.

Photo credit: Foter / Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported (CC BY-SA 3.0)

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:What to do in Brazilië? Vijf tips!
Lees ook:New York krijgt 190 meter hoog reuzenrad
Lees ook:Ambergris Caye mooiste eiland ter wereld
Lees ook:Recordaantal bezoekers New York
Lees ook:Kleurrijk Brazilië biedt voetbalfans Nederlands erfgoed

Geen reacties // Reageer