Oranjefans; bereid je voor op het WK in Brazilië

Het WK is in aantocht en we tellen de nachtjes al af. De deelnemende selecties zijn inmiddels bij elkaar gekomen om de laatste voorbereidingen te treffen. Het is nu ook tijd voor Oranje supporters om zich voor te bereiden. Expedia.nl zette voor de Oranjefans die naar Brazilië af zullen reizen vijf tips op een rijtje.

1) Dit is hèt moment om te boeken

Er werd het meest gezocht naar plaatsen voor overnachtingen in Brazilië in december, maar de meeste boekingen voor het WK vonden begin april plaats. Hotelprijzen waren toen behoorlijk hoog. Veel accommodaties werden gereserveerd voor stafmedewerkers, spelers, families van de spelers en sponsors. Nu de FIFA al deze kamers gereserveerd heeft, is de vraag minder waardoor de prijzen van kamers aanzienlijk gedaald zijn. Dus mocht je nog twijfelen om die kaartjes te kopen, dan is dit hèt moment om je alsnog in oranje te hullen en richting Brazilië te gaan om het WK zelf mee te maken.

2) Kies de speelstad die het beste bij je past

De beste plekken om te verblijven voor voetbalfans zijn Salvador, Porto Alegre en São Paulo, omdat de eerste wedstrijden daar gespeeld worden. Wil je de beste verbinding hebben naar alle steden én een gezellig sfeertje meepakken, dan kun je het beste kiezen voor Sao Paolo.  Besluit je een paar dagen te verblijven in Salvador, dan zul je kennis maken met unieke vibe van de rijke afro-Braziliaanse cultuur in deze stad. Porto Alegre is bovenal een commerciële havenstad met weinig culturele invloeden.

3) Vergeet het strand niet

Ben je mooi op tijd gearriveerd in Brazilië dan is het strand van Rio, Copacabana een no-brainer. Het is het bekendste strand van Brazilië. Er zijn een paar historische forts te vinden aan de uiteinden van Copacabana Beach. Fort Copacabana en de promenade zijn prachtig om te zien en het strand is maar liefst 4 kilometer lang. Je vindt er hele goede restaurants, barretjes en hotels. Het beste hotel ter wereld is er ook te vinden en heet Copacabana Palace. Je kunt vanaf de promenade gemakkelijk naar een ander populair strand komen, genaamd Ipanema. Lekker bijkomen na al het voetbalgeweld doe je dus lekker op het strand.

4) Bezoek ook andere Zuid-Amerikaans hotspots

Reizigers die er een langere vakantie van willen maken wanneer ze het voetbal zat zijn, kunnen een trip plannen naar Bonito, Rio Quente, Blumenau, Iguazu en Fernando de Noronha. Dit zijn de beste plekken voor reizigers die wél die kant op willen, maar geen oranje meer willen zien. Natuurlijk zijn er meer hotspots in Zuid-Amerika. De plekken rondom Brazilië waar je absoluut naar toe moet zijn de Iguazu Falls in Argentinië en Machu Pichu in Peru. Maar ook een bezoek aan de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires is een van de hoogtepunten bij een bezoek aan Zuid-Amerika.

5) Zorg dat je reisschema op orde is
Een groot, wereldwijd evenement trekt veel bezoekers. Denk er daarom aan dat je er niet alleen zult zijn en dat de gebruikelijke toeristenattracties drukker zijn dan normaal. Dit heeft ook invloed op de logistieke voorzieningen. Zorg er daarom voor dat je reisschema op orde is en dat je weet hoe je van A naar B kunt komen. Op deze manier kun je optimaal genieten van alle festiviteiten die plaatsvinden op de plek waar je verblijft.

René Nieuwmans, Senior Commercial Manager bij Expedia.nl: “Veel reizigers vertrekken op de bonnefooi naar hun vakantiebestemming. Het is heerlijk om de vrijheid te hebben en te gaan en staan waar je wilt. In het geval van het WK is het verstandig van te voren te weten waar je heen wil en hoe je er kunt komen in verband met de hoge bezoekersaantallen vanuit heel de wereld. We raden Oranjefans daarom aan alle reisinformatie mee te nemen op hun mobiele telefoon. De Expedia app is uitermate geschikt om als reispartner bij je te hebben en ideaal om bijvoorbeeld het adres van je hotel te raadplegen. We vragen van onze jongens zich goed voor te bereiden op dit fantastische evenement, dan moeten we dit ook van onszelf als supporter verlangen.”

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin

Lees ook:Vakantie Top 10; de mooiste plekken ter wereld
Lees ook:10 Oranje gadgets voor op de camping
Lees ook:Hotels Brazilië verlagen kamerprijzen voor WK
Lees ook:90% van toeristen wil terug naar Brazilië
Lees ook:Gratis SkyEurope ticket voor oranje passagiers

Geen reacties // Reageer