Zika-virus: 20 Nederlanders besmet, cabinepersoneel mag dienst ruilen

Het Zika-virus verspreid zich razendsnel. Ook in de Verenigde Staten zijn er mensen besmet en in Spanje is het virus ook al opgedoken. Het virus is relatief onschuldig, maar voor zwangere vrouwen, en dan met name voor de ongeboren baby’s, kan het virus levensgevaarlijk zijn. Air France en Lufthansa hebben maatregelen aangekondigd.

In Nederland zijn er nu 20 mensen besmet met het virus, waaronder 1 zwangere vrouw. De vrouw is naar het ziekenhuis geweest en op de echo bleek dat het kindje gezond was. De Nederlanders zijn allemaal tijdens hun vakantie in Suriname en Curaçao besmet geraakt. Grote vliegtuigmaatschappijen nemen het zekere voor het onzekere en hebben een aantal regels ingevoerd voor cabinepersoneel dat in verwachting is.

Het cabinepersoneel van Lufthansa, Air France en United mogen hun dienst ruilen als ze bang zijn voor een besmetting. Een paar medewerkers hebben al gebruikgemaakt van deze maatregel. Het zika-virus wordt verspreid door muggen Er is nog veel onduidelijk over het virus, de WHO heeft een internationale noodtoestand voor de volksgezondheid afgekondigd vanwege de verspreiding van het zikavirus. De WHO kan zo nog beter onderzoeken bezig met onderzoeken of er ook een verband is tussen het zika-virus en de ernstige hersenafwijkingen die baby’s in Brazilië en andere Amerikaanse landen hebben. Ondertussen is men in Brazilië druk bezig om de mug uit te roeien.

Het RIVM adviseert zwangere vrouwen en vrouwen die zwanger willen worden, niet meer naar landen te reizen waar het virus heerst. Tientallen reizigers hebben hun reis al omgeboekt, reisorganisaties zijn erg coulant en werken graag mee om een reis om te boeken.

 

 

Lees ook:Zwanger en vakantieplannen? Ga niet naar Miami!
Lees ook:Zika-virus: Tientallen reizigers willen reis omboeken
Lees ook:RIVM adviseert zwangere vrouwen: Reis niet naar landen waar het zika-virus heerst
Lees ook:10 Nederlanders besmet met Zika-virus
Lees ook:Op vakantie naar Brazilië? Pas op voor het Zika virus

Geen reacties // Reageer