Na aardbeving: Noodtoestand in Ecuador

De aardkorst is momenteel erg onrustig. Waren er donderdag en gisteren nog aardbevingen in Japan, vannacht beefde de grond in Ecuador. Er zijn vele doden gevallen, de schade is enorm en de regering heeft de noodtoestand afgekondigd. Buitenlandse Zaken maakt zich zorgen om de Nederlanders die momenteel in het getroffen gebied verblijven en heeft het reisadvies dan ook licht aangepast.

Vannacht vond  in de provincie Esmeraldas een aardbeving plaats van 7,8 op de schaal van Richter. Het gebied is zwaar getroffen. Er zijn vele (dodelijke) slachtoffers te betreuren en de schade aan gebouwen en wegen is enorm. In delen van het land is de elektriciteit uitgevallen. Het is de zwaarste aardbeving in het land sinds 1978. Ten minste 77 mensen zijn om het leven gekomen tijdens deze beving. Gevreesd wordt dat het dodental nog verder zal oplopen.

De aardbeving vond plaats vlakbij vissersdorp Muisne, welke erg populair is bij toeristen. Ook in de hoofdstad Quito, 170 kilometer verderop, werd de beving gevoeld. De regering heeft de noodtoestand in 6 provincies afgekondigd. (Esmeraldas, Los Rios, Manabi, Santa Elena, Guayas en Santo Domingo). Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert Nederlanders die zich op dit moment in Ecuador bevinden de aanwijzingen van de lokale autoriteiten te volgen.

Lees ook:Zware aardbeving Nieuw-Zeeland: Reisadvies aangepast
Lees ook:Reisadvies na zware aardbeving aangepast: Reis niet naar Nepal
Lees ook:Nog 18 Nederlandse toeristen vermist op Haiti
Lees ook:16 Nederlanders vermist na aardbeving Haïti
Lees ook:Aardbeving Italië: Doden, gewonden en aangepast reisadvies

Geen reacties // Reageer