Spaanse toeristen verkracht in Acapulco

Hosael / Foter.com / CC BY-NC-ND

Sommige steden, gebieden of landen zijn niet veilig voor toeristen. Dat vind ik al ontzettend erg. Erger nog, is het wanneer de resorts of toeristische gebieden in die steden die vaak extra beschermd zijn, ook niet meer veilig blijken te zijn. Deze week vond er een gewelddadige beroving en verkrachting plaats in een resort in Acapulco, Mexico. 

Een groep gewapende mannen viel een resort binnen. De aanwezige toeristen werden vastgebonden, beroofd van geld, iPads en hun schoenen. Bij de overval werden zes Spaanse toeristen verkracht. De politie heeft nog geen verdachten opgepakt maar heeft de daders wel op het oog.

Acapulco staat over het algemeen bekend als een veilige plaats, in het door criminaliteit geteisterde Mexico. De overheid doet er alles aan om de toeristen te beschermen tegen de veelal drugsgerelateerde criminaliteit, en dit lukt over het algemeen ook aardig. Toeristen krijgen vaak weinig mee van de criminaliteit. Mochten toeristen in Acapulco te maken krijgen met criminaliteit dan gaat het meestal zakkenrollerij.

De beroving- en verkrachtingszaak doet de gemoederen hoog oplopen in Acapulco. De stad trekt jaarlijks een half miljoen toeristen waaronder veel Amerikanen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Drugsoorlog Mexico teistert toeristenbranche; 13 mensen vermoord in Acapulco
Lees ook:Toeristen ontvoerd door Mexicaanse drugsbende in Acapulco
Lees ook:10% reizigers kiest bestemming om sexaanbod
Lees ook:Geen negatief reisadvies voor Sri Lanka
Lees ook:Mexico-stad biedt toeristen gratis verzekering

Geen reacties // Reageer