Laatste maanden moet toerismejaar Suriname goed afsluiten

Voor mij is het al járen een droom om ooit nog eens naar Suriname te gaan. Zuid-Amerikaanse jungle, maar dan zónder taalbarrières. Suriname lijkt echter een beetje het vergeten paradijs, de reizen naar Suriname dringen namelijk flink terug. Suriname hoopt dan ook op nog een flinke boost in de laatste maanden van 2012, want tot nu toe hebben reizigers Suriname nog niet echt weten te vinden.

Snelle beslissers

Deels is de terugval van het toerisme te wijten aan de economische crisis, zoals eigenlijk overal het geval is. Mets, een dochteronderneming van Surinam Airlines had dit jaar minstens 10% minder boekingen. Een paar maanden vooraf een vakantie boeken is er veelal niet meer bij; men wacht op de aanbiedingen. En daar gaat het voornamelijk mis. Suriname speelt hier niet genoeg op in. Er is geen centrale autoriteit die all-in aanbiedingen de markt op schiet. Hotels en vliegtickets moeten voornamelijk afzonderlijk geboekt worden en dat is voor de snelle beslisser vaak geen optie.

Weinig reclame

Ook op het gebied van reclame loopt het land behoorlijk achter. Waar je in de omliggende Caribische eilanden enorm hun best doen om op het wensenlijstje van de Europese toerist te belanden doet Suriname vrij weinig. Ook het maken van pakketreizen hoort hierbij.

Decembermaanden

Men hoopt in november/december nog flink veel reizigers in het land te mogen ontmoeten. Het zit er ook dik in dat er veel reizigers gaan komen; voornamelijk familiebezoeken vinden plaats in de decembermaanden.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Suriname wil in top 3 meest gewilde vakantiebestemmingen staan
Lees ook:Beste reistijd Zuid Amerika: Brazilie, Argentinie, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador, Suriname
Lees ook:Minder Nederlanders naar Curaçao in oktober
Lees ook:Veel lastminute aanbiedingen verwacht dit voorjaar
Lees ook:Tip voor goedkope vakanties

1 Reacties // Reageer

One thought on “Laatste maanden moet toerismejaar Suriname goed afsluiten

  1. S. Panthera

    Helaas zijn de vliegreizen erg duur, KLM en SLM denken nog altijd flink hun zakken te kunnen vullen met die domme Nederlanders van Surinaamse origine.

    Verder heb je in Suriname de huisjes melkers die ook van mening zijn om ons een poot uit te kunnen draaien, met hun armzalige en kapotte huizen ook wel appartementen genoemd, en dan tegen de geliefde eiro’s.

      /  

Comments are closed.