ADV: Tijdens vakantie eerder naar huis wegens ziekte of overlijden

Tijdens vakantie eerder naar huis wegens ziekte of overlijden. Heb je daar een reisverzekering of annuleringsverzekering voor nodig?

In sommige gevallen kan je het best zelf regelen om eerder naar huis te gaan. Toch raadt de ANWB dit niet aan, omdat er zoveel bij komt kijken.

Stel je moet eerder terug naar huis vanwege ziekte of overlijden van een dierbare. Op zo’n moment staat je hoofd er niet naar om veel te moeten regelen. Dan is het ook fijn dat er iemand is die de weg goed kent. Je hoeft alleen maar de ANWB Alarmcentrale te bellen en we regelen het voor je. Heb je ook een annuleringsverzekering dan regelen we niet alleen de terugreis en de kosten daarvan maar ook nog een vergoeding voor de gemiste dagen of je krijgt zelfs het hele bedrag van de vakantie teruggestort.

Vroeger naar huis omdat je zelf ziek bent

Ben je zelf ziek dan is het vaak niet mogelijk om een terugvlucht zelf te regelen. Ook dan helpt de ANWB Alarmcentrale met de organisatie: het omboeken van vluchten, het regelen van extra stoelen, het meenemen van een infuus aan boord of het organiseren van medische begeleiding. De kosten hiervan kunnen enorm oplopen.

Vroeger naar huis omdat iemand in je reisgezelschap is overleden

Is iemand in je eigen reisgezelschap overleden dan is hulp minstens zo belangrijk. Dan is het fijn om terug te kunnen vallen op mensen die hier ervaring mee hebben. Wat moet er allemaal geregeld worden en wie moet je daarvoor hebben? De alarmcentrale helpt je in ieder geval om deze zorgen weg te nemen.

Met de juiste reisverzekering en annuleringsverzekering weet je zeker dat de terugreis wordt geregeld en vergoed.

Geen reacties // Reageer