Het ultieme vakantiegevoel begint hier

turn-right-1443938-m

Vroeger keek ik er maanden naar uit: de zomervakantie met mijn ouders. ’s Ochtends vroeg om 6 uur zat ik samen met mijn kinderkoffertje, knuffel en kussen klaar om de auto in te stappen. Twee dagen lang rijden richting het zuiden van Frankrijk. Ik vond het genieten, maar de meeste mensen vinden een lange autotocht minder fijn. Toch trekken en jaarlijks zo’n 800.000 Nederlanders er in de zomervakantie met de auto op uit.

Bij mij is het op vakantie gaan met een volgepakte auto er met de paplepel ingegoten, daarom doe ik tegenwoordig zelf ook niets liever. De vakantie begint meteen zodra je de auto instapt, je hebt al je eigen spullen zo bij de hand en je kan er zo lang overdoen als je zelf wilt. Geen vertraagde vliegtuigen of een maximale bagage van 15 kg. Vroeger trokken wij er altijd op uit naar Frankrijk en Spanje, de meest populaire bestemmingen onder de Nederlanders. Tegenwoordig trek ik er zelf op uit richting Engeland of Schotland. Een heel relaxte manier van reizen, op IJmuiden gaat er een rechtstreekse boot richting Engeland, waardoor je rustig en lekker uitgewaaid kan beginnen aan je vakantie. Voor deze autovakanties richting Engeland en Schotland zijn speciale combitickets te koop, je koopt een ticket niet alleen voor jezelf en de auto, maar ook voor  het hotel, huisje of camping waar je naartoe gaat. Het meest fijne aan deze vakanties vind ik, dat ik beschikking heb over mijn eigen auto. Het rondrijden door de prachtige uitgestrekte gebieden en het niet gebonden zijn aan een plek, voor mij het ultieme vakantie gevoel. Engeland of Schotland hebben allebei een pracht aan historie, een bijzondere cultuur en heerlijke delicatessen.

Deze landen hebben mijn hart gestolen door de prachtige natuur. Soms voel je je even helemaal alleen op de wereld en is er geen andere toerist te bekennen. De tijd lijkt in sommige plaatjes te hebben stilgestaan en ook de stranden zijn er heerlijk. Over 4 weken is het weer zover, dan stap ik samen met mijn gezin en inclusief auto op de boot richting Engeland.

Geen reacties // Reageer