Visum Turkije op vliegveld aanschaffen: Nog maar 10 dagen!

vitum-turkije-allesovervakanties.nlVisum in Turkije kopen: de laatste 10 dagen zijn ingegaan

Nog 10 dagen en het is zover: je kunt je visum niet meer krijgen op het vliegveld in Turkije. Je moet het vooraf online aanschaffen voordat je in het vliegtuig stapt.  En daarmee komt een einde aan het stempeltje dat je nu nog ter plaatse kunt halen.

Oorspronkelijk 10 April 2014

Het oorspronkelijke idee was dat je vanaf 10 April vooraf online een elektronisch visum aan zou moeten schaffen. De mogelijkheid om bij aankomt in Turkije een visum(sticker) aan te schaffen zou dan komen te vervallen. Dit was de boodschap vanuit het Turkse consultaat.

Vanuit de Turkse immigratiedienst werd op 30 Januari 2014 medegedeeld dat er nog wel eens transitieperiode zou komen zodat mensen en reisorganisaties zich hierop konden instellen. Ook de vakantieperiode zou onderdeel uitmaken van deze transitieperiode. Het was toen echter nog niet bekend wat de exacte data waren van deze transitieperiode.

Op deze manier konden reizigers het oude visum nog wel krijgen op het vliegveld. Het zou echter wel lange wachtrijen op het vliegveld tot gevolg hebben. En dat wilde de Turkse overheid nu juist voorkomen met het elektronisch visum. Hadden ze misschien toch wat beter na moeten denken over de infrastructuur op betalingsgebied.

Alleen met creditcard

In eerste instantie zou het nieuwe e-visum alleen met behulp van een creditcard aan kunnen worden geschaft. De Nederlandse reisbranche was uiteraard in rep en roer en wilde graag meer betalingsmogelijkheden. Hoeveel Nederlanders beschikken tenslotte over een creditcard?

Gelukkig zijn de betalingsmogelijkheden nu een stuk uitgebreider en zijn er voortaan vele sites waar je als Nederlander ook gewoon kunt betalen met iDeal. Wel zo handig!

Klaar voor de overgang

Inmiddels is de hele infrastructuur klaar om een einde te maken aan de overgangsperiode. En laten we eerlijk wezen: als je binnen een 24 uur online je visum voor Turkije kan regelen dan is dat toch ook veel relaxter op vakantie gaan. Geen lange wachttijden maar meteen genieten van je vakantie. Moet u uw ticket nog boeken dan is dit een hele leuke site die je veel informatie geeft aangaande vluchten richting Turkije. Goed reis!

Geen reacties // Reageer