Waarom je echt een keer naar Noorwegen moet

(Klik voor vergroting)

(Klik voor vergroting)

Noorwegen is een land dat je misschien alleen kent van horen zeggen. Toch is Noorwegen een land dat je zeker een keer bezocht moet hebben. De mensen die er al eens op vakantie zijn geweest, zijn er vol lof over en dat heeft verschillende redenen.

Prachtige natuur

In Noorwegen tref je een stukje natuur aan zoals je dat nergens anders ziet. De natuur is hier nog ongerept en heeft spectaculaire bezienswaardigheden. De Noorse fjorden zijn bijvoorbeeld enorm populair, maar ook het binnenland is schitterend om te zien. Als je een autovakantie boekt naar Noorwegen, is het zeker aan te raden om een tocht te maken langs de Noorse fjorden.

Als je een cruise langs de Noorse fjorden boekt, krijg je de fjorden van een geheel andere kant te zien. Dat fototoestel mag daarom absoluut niet ontbreken! Sowieso is het de moeite waard om de zee bij Noorwegen eens op te gaan. In Noorwegen worden namelijk verschillende opties aangeboden om dolfijnen, orka’s en andere walvissen te spotten. Beroemd zijn de grote potvissen die in het noorden van Noorwegen te zien. De orka’s tref je vooral aan rondom de Lofoten waar ze op haring vissen.

Wildkamperen in Noorwegen

Noorwegen biedt als een van de weinige landen in Europa de mogelijkheid om te gaan wildkamperen. Zeker in de zomerperiode trekken veel mensen er met hun camper en tent op uit om de mooiste plekjes van Noorwegen te ontdekken. Tijdens het wildkamperen kun je kennismaken met wolven, elanden, rendieren en misschien zelfs wel een beer. Een lange bergwandeling mag daarom niet ontbreken als je een vakantie boekt naar Noorwegen.

De mooiste bezienswaardigheden in Noorwegen

Vanaf september tot en met mei kun je het natuurverschijnsel Aurora Borealis bewonderen. Dit wordt ook wel het Noorderlicht genoemd. Dit moet je echt eens met eigen ogen gezien hebben. Een andere indrukwekkende en populaire bezienswaardigheid in Noorwegen is Preikestolen. Vanaf deze rots heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Houd er wel rekening mee dat de tocht naar de top zo’n 2 uur in beslag neemt, maar dat de beloning zeer de moeite waard is.

Als je toch in Noorwegen bent, is het een kleine moeite om door te reizen naar de Noordkaap. Dit is het meest noordelijke punt van Europa en zorgt voor een unieke belevenis die je niet snel meer zult vergeten! Kortom, er zijn genoeg redenen waarom je echt een keer naar Noorwegen moet gaan.

Geen reacties // Reageer