Minder paastoeristen dan in 2011

Dit jaar zullen er minder toeristen het paasweekend in Nederland doorbrengen dan in 2011. Dit meldt de NOS. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen heeft becijferd dat er zo’n 850.000 buitenlandse toeristen zullen komen. Daarnaast gaan zo’n 450.000 Nederlanders op pad.

Vorig jaar viel Pasen laat in het jaar, waardoor de weersvoorspellingen bijzonder gunstig waren. Dit jaar is het waarschijnlijk een stuk frisser. Bovendien sloot Pasen vorig jaar op de meivakantie aan. Vorig jaar waren er naar schatting meer dan een miljoen Nederlanders op vakantie en kwamen er eveneens een miljoen buitenlanders in Nederland.

De ANWB waarschuwt dat de vakantiedrukte komende donderdag gaat beginnen, omdat veel mensen op Goede Vrijdag vrij hebben van hun werk. Maandag zullen er door dagjesmensen opnieuw files ontstaan, verwacht de ANWB, onder meer naar de Floriade, de paasraces in Zandvoort en Paaspop in Schijndel.

Lees ook:Pasen: Minder toeristen in Nederland
Lees ook:Pasen: 400.000 Nederlanders op vakantie
Lees ook:Pasen: 950.000 toeristen naar Nederland
Lees ook:Minder Nederlanders naar het buitenland op vakantie
Lees ook:Toeristen paasweekend goed voor 600 miljoen

Geen reacties // Reageer