Toeristen paasweekend goed voor 600 miljoen

Met 850.000 buitenlandse toeristen was het paasweekend een goed begin van het toeristisch seizoen. Dit meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme. Ondanks het slechte weer kon Nederland 850.000 buitenlanders, voornamelijk uit Duitsland verwelkomen. Ongeveer 250.000 Nederlanders vierden vakantie in eigen land.

De populaire bestemmingen waren de Floriade, de grote steden en de Bollenstreek. Ook werden er veel attractieparken bezocht. Het NBTC kwam er na een belronde langs de attractieparken achter dat de bezoekcijfers die de parken een week geleden verwachtten ook grotendeels zijn gerealiseerd.

Het festival Paaspop in Schijndel trok 50.000 bezoekers, bijna 10.000 meer dan vorig jaar.

In totaal besteedden de toeristen 600 miljoen euro. Dit is minder dan vorig jaar, maar toen viel het paasweekend vlak voor de meivakantie en was het prachtig weer. De verwachtingen voor dit jaar waren dan ook minder hoog dan vorig jaar.

 

Lees ook:Minder paastoeristen dan in 2011
Lees ook:Tip voor de Paasdagen
Lees ook:Toeristen blijven weg uit Spanje
Lees ook:Festivals wereldwijd: Roskilde
Lees ook:Festivals wereldwijd: Circuit Festival Barcelona

Geen reacties // Reageer