Chineze toeristen enorme bron van inkomsten

Chinezen zijn booming! Waar veel mensen graag China zouden bezoeken, zoeken de Chinezen het liefst het buitenland op. En dat gaan zij nog veel meer doen!

In 2011 bezochten ruim 70 miljoen Chinezen het buitenland. Verwacht wordt dat dit jaar meer dan 78 miljoen Chinezen een reis maken naar het buitenland. Daarmee lijken de Chinezen een van de grootste inkomstenbronnen te worden voor vele landen. Samen geven zij namelijk ruim 80 miljoen dollar uit tijdens hun reizen.

Het grootste struikelblok voor de Chineze toeristen is het verkrijgen van een visum. Landen als de Verenigde Staten en Australië zijn inmiddels bezig de aanvraagprocedure voor een visum te versoepelen. Ook het Verenigd Koninkrijk is er mee bezig om deze procedures voor Chinezen te versoepelen, zeker met de komende Olympische Spelen in aantocht.

 

Lees ook:Paspoortstress voor vakantie
Lees ook:Luchtvaartindustrie roept ‘Mayday’
Lees ook:Visum voor Indonesië langer geldig
Lees ook:800.000 Chinezen naar Nederland in 2025
Lees ook:Egypte trekt weer meer toeristen

Geen reacties // Reageer