Reizen voordat je doodgaat

Stel je voor: je krijgt te horen dat je niet lang meer te leven hebt. Een jaar, een paar maanden. Je moet er niet aan denken, maar het doet je wel beseffen dat je plannen die je vroeger maakte onder de noemer ‘dat komt er later nog wel eens van’ nu uit moet gaan voeren. Uitvaartverzekering Nuvema ondervroeg 2000 mensen wat zij nog graag wilden doen als zij niet lang meer te leven hadden. 40% koos ervoor om te gaan reizen.

Route 66

Ik kan het me best voorstellen dat er zoveel mensen zijn die nog graag een reis willen maken. Hoe vaak hoor je wel niet dat mensen zeggen ‘ooit nog eens naar Australië te willen’ of zeker ‘de Route 66 nog eens willen rijden’? Zelf heb ik ook nog een behoorlijk verlanglijstje van landen en plaatsen die ik graag eens zou willen bezoeken.

Cruise

Veel mensen die aangegeven hebben nog graag op reis te willen gaan, hebben hotspots als de Grand Canyon of Disney Land als prioriteit aangegeven. Verder willen veel mensen nog graag een wereldreis maken, bij voorkeur via een cruise.

Familie

Tijd spenderen met familie en vrienden blijkt ook belangrijk te zijn voor mensen die horen dat ze niet lang meer te leven hebben. 17 % van de ondervraagden geeft aan ‘gewoon te willen genieten van de mensen van wie ze houden’.

Waar zou jij graag nog naartoe gaan wanneer bleek dat je niet lang meer te leven had? Reageer nu!

 

Lees ook:Last-minute cruises: nieuwe website
Lees ook:Apeldoorn populair bij dagjes mensen na aanslag op Koningin Beatrix
Lees ook:Neushoorns zijn geen teddyberen
Lees ook:Passeer alle lengtecirkels voordat je je reis een ‘wereldreis’ mag noemen
Lees ook:HERSTEL: Floortje Dessing stopt NIET met RTL Travel (update)

Geen reacties // Reageer