Boetes voorkomen met de juiste hulpmiddelen op reis

Vakanties zijn vaak al duur genoeg. Het laatste wat je wil is een boete in het buitenland. Er is moeilijk onder uit te komen als je er eenmaal een hebt, dus voorkomen blijkt zoals vaker beter dan genezen. In veel landen is het bijvoorbeeld verplicht een gevarendriehoek bij je te hebben in de auto. Andere voorwerpen zijn slechts aanbevolen. Hieronder een lijstje van voorwerpen die nodig zijn in de volgende Europese landen.

Gevarendriehoek

Natuurlijk krijg je geen pech tijdens de reis. Je hebt de bandenspanning gecontroleerd en de goede benzine getankt en toch houdt je auto er mee op. En dat vlak na een bocht. Een gevarendriehoek waarschuwt andere weggebruikers en is in een aantal landen verplicht. België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Italië, Tsjechië, Oostenrijk en Kroatië verplichten een gevarendriehoek. In Nederland is het slechts aanbevolen.

Veiligheidsvestje

Je draagt een veiligheidsvestje tijdens het sporten om gezien te worden. En dat is ook precies de reden waarom Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk het verplichten om er een bij je te houden wanneer je er met de auto op uit gaat.

Brandblusser

Een klein vlammetje kan al snel geblust worden met een kleine brandblusser. Zonder brandblusser en met veel pech ben je zomaar je complete auto kwijt wanneer er rook onder de motorkap vandaan komt. Alleen in België is een brandblusser verplicht. In alle andere landen wordt het wel aanbevolen.

EHBO-set

Hierover zal iedereen het eens zijn dat het soms verrekte handig is om bij je te hebben. Al is het maar om je kids van een pleister te kunnen voorzien. In België, Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk en Kroatië is het zelfs verplicht.

Lifehammer

Bij een lifehammer zegt het woord het al. Het kan je leven redden. In geen enkel land is het verplicht, maar wordt wel overal sterk aanbevolen.

In dit artikel zijn slechts België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Italië, Tsjechië, Oostenrijk, Kroatie en Nederland opgenomen. Reis je naar een ander land en weet je niet zeker of bepaalde attributen verplicht zijn? Raadpleeg dan de ANWB.

Lees ook:In deze landen heb je genoeg aan een identiteitskaart
Lees ook:Boetes voor ontbreken alcoholtest Frankrijk uitgesteld tot 1 maart
Lees ook:Frankrijk beboet reizigers zonder alcoholtest nog niet
Lees ook:Eindelijk sneeuw! maar wel grote chaos
Lees ook:Ryanair vluchten geannuleerd tot 13.00 uur woensdag 21 april

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Boetes voorkomen met de juiste hulpmiddelen op reis

  1. Pingback: Frankrijk beboet reizigers zonder alcoholtest nog niet | Travel

  2. Pingback: Boetes voor ontbreken alcoholtest Frankrijk uitgesteld tot 1 maart | Travel