7 tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

Je moet er toch niet aan denken. Een heerlijke vakantie gehad en bij thuiskomst er achter komen dat je gloednieuwe plasmascherm er niet meer is. De vakantietijd is voor inbrekers een ideale tijd om in te gaan breken. Helemaal voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een inbraak valt niet te regelen, maar je kan er wel voor zorgen dat je huis minder aantrekkelijk is voor inbrekers. Een paar tips.

1. Een grote stapel post achter de voordeur of een uitpuilende brievenbus is een teken dat er iemand gedurende een langere tijd niet thuis is. Vraag de buren of een familielid om tijdens je vakantie regelmatig je brievenbus te legen. Zo valt het minder op dat er niemand thuis is.

2. Inbrekers gaan vaak niet over een nacht ijs, maar houden gedurende een langere periode een (gedeelte van) een straat in de gaten. Een huis waar al een week lang geen licht heeft gebrand ‘s avonds? Grote kans dat deze mensen op vakantie zijn. Met behulp van een tijdschakelaar kan er toch elke avond licht branden, en valt het minder op dat er niemand is.

3. Een laptop, antieke zilveren opbergdoosjes of een dure kandelaar in het zicht maakt dat inbrekers denken dat er in je huis veel te halen valt. Berg dus voordat je op reis gaat je dure spullen op.

4. Een oprit bij je huis? Er is vast wel een buurman die daar zijn auto een paar weken zo nu en dan wil parkeren!

5. Het klinkt heel flauw, maar sluit je deuren en ramen goed af! Je zou niet de eerste zijn die vergeet zijn deur op slot te doen voordat hij op vakantie gaat!

6. Een sleutel onder de deurmat of bloempot naast de deur? Het is de eerste plek waar inbrekers zullen kijken. Niet doen dus.

7. Inbrekers zitten ook op Twitter en Facebook. Een bericht als: ‘Mij zie je de komende twee weken niet meer thuis want ik zit met mijn luie kont op Ibiza!’ staat ongeveer gelijk aan een uitnodiging. Wees dus erg voorzichtig met wat je online zet over je vakantie.

Lees ook:Kijk uit voor legionella op vakantie
Lees ook:Niet reizen = verhoogd risico op hartaandoeningen
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie met de kerst
Lees ook:Reisgids voor openbare toiletten
Lees ook:Nederlanders ontvluchten Oranjegekte

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “7 tips om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen

  1. Pingback: Helft Nederlanders rekent op buren tijdens vakantie | Travel