Telfort verlaagt prijzen bellen in het buitenland

Zojuist kreeg ik een smsje met de volgende tekst: Beste klant, het gebruik van uw mobiele telefoon in het buitenland wordt vanaf 1 juli 2012 goedkoper. Meer informatie vindt u hier. Natuurlijk meteen gecheckt wat er dan zo goedkoop ging worden. Eerlijk gezegd had ik me er nog nooit in verdiept wat ik nou eigenlijk betaal. De rekening wordt automatisch afgeschreven en geen haan die er naar kraait, en ik nog het allerminst. 

Verlagingen in EU-landen

Bellen: van 42 cent naar 35 cent per minuut
Gebeld worden: van 13 cent naar 10 cent per minuut
Sms versturen: van 13 cent naar 11 cent per bericht
Mobiel internet: van 3,50 euro naar 83 cent per MB

Spanje

Toen ik laatst in Spanje was, heb ik even een telefoontje gepleegd naar huis. Even vertellen dat ik aangekomen was op bestemming en hoe het hotel eruit zag. En dat het er best bewolkt was, dat ik leuke reisgenoten had, wat het programma van de dag was. Al met al 10 minuten bellen naar m’n moeder, kostte dus 4,20. Datzelfde telefoontje pleegde ik ook naar mijn vriend. Iets uitgebreider welteverstaan, 20 minuten voor 8,40. Nog even een paar smsjes in zo’n weekend  en je zit zomaar op een paar tientjes! Ik heb dan wel geen internet op mijn telefoon, anders was het nog veel duurder geworden. Al met al vielen mijn kosten mezelf nog behoorlijk mee, maar ik heb ook wel andere verhalen gehoord.

Bellen

Ik ben in ieder geval blij dat de kosten van het bellen vanuit het buitenland lager gaan worden. Soms kun je er simpelweg niet onderuit om even een telefoontje te plegen. Maar een ding weet ik wel: koetjes- en kalfjespraat bewaar ik voortaan wel voor thuis.

Heb jij wel eens een extreem hoge telefoonrekening gehad nadat je in het buitenland bent geweest? Wat moest je betalen? Had je van tevoren door dat de rekening zo duur zou zijn?

 

 

Lees ook:Binnenkort goedkoper bellen in het buitenland, maar niet deze zomer
Lees ook:Goedkoop bellen in het buitenland
Lees ook:Beckhams betalen bijna 3 ton voor vakantie van 11 dagen
Lees ook:Car2go; elektrisch rijden zonder auto aan te schaffen
Lees ook:Telefoonrekening laag houden op reis? 4 tips!

Geen reacties // Reageer