China doet miljardeninvestering in toerisme Tibet

China investeert de komende jaren voor ruim 3,9 miljard euro in het Tibetaanse toerisme. Zo zal er een themapark gebouwd worden, een nieuwe woonwijk en een commercieel district. Het themapark zal in het teken komen te staan van de prinses Wencheng. Zij was een lid van het Chinese hof die getrouwd was met een Tibetaanse leider. Op die manier wil China laten zien dat zij in het verleden nauwe banden met Tibet hebben gehad.

Lhasa

In de Tibetaanse hoofdstad Lhasa waren in 2008 nog flinke rellen tegen het bewind van China. Sindsdien houdt China de regio onder verscherpt toezicht. Lhasa is het toneel van pelgrimstochten, waar vele boeddhistische pelgrims en toeristen elk jaar het voormalige paleis van de dalai lama bezoeken. In deze stad zal een ‘levend museum’ komen over de Tibetaanse cultuur.

China

China hoopt met de miljardeninvestering meer toeristen te trekken naar de onrustige regio.

Lees ook:Turkse luchtvaartmaatschappij Fly Air onder verscherpt toezicht
Lees ook:Al 1.5 miljoen reizigers met de omstreden trein naar Tibet
Lees ook:Snelweg naar Mount Everest voor Olympische vlam
Lees ook:China in de toekomst populairste toeristische bestemming wereldwijd
Lees ook:Vakantie naar Afghanistan in Nationaal Park Band-e-Amir

1 Reacties // Reageer

One thought on “China doet miljardeninvestering in toerisme Tibet

  1. georges

    idd wencheng was een van de 2 prinsessen die de keizer schonk aan Songtsen gampo, een van de belangrijkste van 52 koningen van Tibet. daaruuit is het idd al lang geweten dat China en hun keizers goede relaties hadden met het koninkrijk Tibet. En tevens duidelijk dat Tibet onafhankelijk was. de 2 prinsessen zijn nu gekend als de witte (Chinees) en de groene (Nepalees) Tara

      /  

Comments are closed.