Sanquin weigert reizigers die terugkomen uit Italië, Turkije en Griekenland

Als bloeddonor zijnde zat je vroeger altijd goed wanneer je binnen Europa op vakantie was geweest. Een aantal ziektes is echter de grens overgestoken en daarom mag je tegenwoordig vier weken na terugkomst uit Italië, Griekenland en Turkije geen bloed doneren bij bloedbank Sanquin. In deze landen is namelijk vorig jaar de tropische ziekte West-Nijlkoorts ontdekt.

Rusland

Ook wanneer je in Rusland, Roemenië of Hongarije op vakantie bent geweest zit de kans er dik in dat je de eerste vier weken na terugkomst geen bloed mag doneren. Ook in deze landen komt de ziekte namelijk voor.

Adviezen

Sanquin adviseert reizigers naar deze landen en andere tropische bestemmingen zich in te smeren met het insectenwerende middel DEET. Ook het bedekken van armen en benen zou een hoop ellende kunnen voorkomen. Verder is het raadzaam om bij koorts zo snel mogelijk een dokter te raadplegen.

Overigens kunnen alle bloeddonors na de voorgeschreven vier weken weer prima bij Sanquin terecht.

Heb jij wel eens een tropische ziekte opgelopen? Vind je het terecht dat Sanquin bloeddonors weigert die naar landen zijn geweest waar de ziektes erg weinig nog voorkomen?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Toename hepatitis A bij toeristen Egypte
Lees ook:Bus rijdt van Londen naar New York
Lees ook:Mensen met HIV mogen weer naar de VS reizen
Lees ook:Aantal Malaria infecties neemt af; 863.000 mensen overleden in 2009. Steun Serious Request!
Lees ook:Wereldwijd goedkoop bellen

Geen reacties // Reageer