Pinpasblokkade van Rabobank werkt tegen skimmen

Op 6 mei bracht de Rabobank naar buiten dat zij pinpassen zouden blokkeren voor gebruik buiten Europa om het skimmen tegen te gaan. Dat deze maatregel zijn vruchten heeft afgeworpen blijkt: het skimmen is meteen gedaald met maar liefst 85%. De schade bleef daarmee beperkt tot twee ton, in plaats van 1,2 miljoen euro.

Kostenpost

De afgelopen jaren is de schade door skimming flink toegenomen. Bij skimmen wordt door criminelen met gestolen bankgegevens geld opgenomen in landen buiten Europa. In 2005 was de schade 4 miljoen euro, in 2011 ging het al om een bedrag van maar liefst 39 miljoen euro. Vorig jaar waren 24.000 klanten van de Rabobank het slachtoffer van skimming.

Pinnen buiten Europa

De blokkade op pinpassen voor gebruik buiten Europa blijkt dus goed te werken. Klanten kunnen de blokkade zelf opheffen en het pinnen weer ‘aanzetten’ voor gebruik per werelddeel. Bij 90.000 passen hebben klanten de instelling gewijzigd.

Ben jij slachtoffer van skimming? Hoeveel geld is er van jouw bankrekening gehaald? Wat denk je dat je als consument er zelf aan kan doen om het skimmen tegen te gaan?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Friesland Bank zet ook bankpas ‘uit’ voor gebruik buiten Europa
Lees ook:Pinpassen Rabobank geblokkeerd voor buiten Europa
Lees ook:Reisbranche verliest 1 miljard euro door aswolk
Lees ook:Top 10 reisaanbieders met hoogste omzetten
Lees ook:Minder Nederlanders op vakantie deze zomer

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Pinpasblokkade van Rabobank werkt tegen skimmen

  1. Pingback: Friesland Bank zet ook bankpas ‘uit’ voor gebruik buiten Europa | Travel