Moskou investeert 1 miljard in Kaukasus

Altijd al eens op reis gewild naar Noord-Ossetië en Dagestan in de Kaukasus? Nee? Niet vreemd, gezien de ontvoeringen en aanslagen die de regio’s bekend hebben gemaakt. Toch ziet Moskou brood in deze regio, en investeert het samen met een Italiaans bouwbedrijf maar liefst 1 miljard om de infrastructuur in deze regio’s te verbeteren en zo het toerisme te bevorderen.

De ontwikkeling van het toerisme in de Kaukasus staat hoog op het prioriteitenlijstje van Moskou. Er is veel potentie in de regio op het gebied van wintersport, maar vanwege de slechte infrastructuur is het niet een makkelijk te bereiken omgeving, en stoot het toeristen af. Bovendien heeft de regio al jarenlang flink last van islamitische groeperingen die aanslagen plegen in de regio. Er is een hoge werkloosheid in de regio. Moskou wil ook daar verandering in brengen door de mega-investering.

Lijkt de Kaukasus jou een mooie omgeving om je wintersportvakantie door te brengen? Of ben je wel eens in deze regio op wintersport geweest? 

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

 

Lees ook:Verbod op toerisme in tijgerreservaten India opgeheven
Lees ook:Nederland-Rusland
Lees ook:Weinig Nederlandse toeristen in Moskou
Lees ook:China doet miljardeninvestering in toerisme Tibet
Lees ook:Toerisme Midden-Oosten komt slecht op gang

Geen reacties // Reageer