Verslaafden melden zich bij klinieken na vakantie

‘Ná de vakantie ga ik afkicken!’ De GGZ-verslavingsklinieken in Amsterdam en Rotterdam constateren dat al een aantal jaar na de vakantieperiode het aantal mensen dat zich meldt met een verslaving stijgt ten opzichte van de rest van het jaar. Dat zou komen doordat men zich tijdens een vakantie even helemaal te buiten gaat aan drank en drugs en men er naderhand niet meer van af kan blijven. Maar ook ouders van kinderen met een gameverslaving melden zich vaak na de vakantie.

Gameverslaafden 

Ouders blijken het vaak wel best te vinden dat hun kinderen in de vakantie veel achter de computer zitten. Even geen gezeur tijdens hun welverdiende vakantie. Na de vakanties, wanneer de kinderen compleet ongemotiveerd en onrustig weer aan het schooljaar beginnen, trekken de ouders alsnog aan de bel.

Afkickverschijnselen

Verslaafden van wiet en cocaïne worden na een vakantie vaak door hun partner naar de verslavingsklinieken gestuurd omdat zij tijdens de drie weken lange vakantie in Frankrijk geen drugs kunnen nuttigen en daardoor vervelende afkickverschijnselen vertonen.

Verkeerd zelfbeeld

De directeur van GGZ CrisisCare Dick Trubendorffer constateert dat veel mensen depressief terugkomen van hun vakantie. Dat zegt hij in een interview met Sp!ts. Volgens hem gaan veel mensen naar partybestemmingen met het beeld dat zij daar bevestiging krijgen van hun zelfbeeld. Op de bestemming zelf blijken er vele mooiere en rijkere mensen te zijn en grijpt men als troost vaak naar drank en drugs.

Heb jij wel eens écht teveel drank en drugs gebruikt tijdens je vakantie? Had je bij thuiskomst moeite om van de drugs af te blijven?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Kinderen steeds jonger zelf op vakantie… Kids dumpen?
Lees ook:Eenoudergezinnen massaal op vakantie
Lees ook:In Gelderland goedkopere vaccins
Lees ook:Kinderen moeten eigen paspoort
Lees ook:Etihad Airways introduceert ‘nanny on board’

Geen reacties // Reageer