Vakantie is goed voor de werkende mens

Iets wat wij allang wisten is nu ook bewezen: Vakantie is goed voor de werkende mens! Sterker nog, het is erg belangrijk zelfs in het herstellen van de dagelijkse werkstress. Het blijkt echter niet veel uit te maken wat voor type vakantie je boekt.

Drie weken zon of weekje wintersporten?

Volgens het onderzoek van promovenda Jessica de Bloom zou gezondheid na een vakantie aanzienlijk verbeteren. Het effect is echter maar van korte duur. In de eerste week nadat mensen op vakantie gingen zou dit positieve effect alweer zijn kracht hebben verloren. Ook is gebleken dat het type vakantie weinig invloed heeft; het zou niet uit maken of je een paar dagen weg in eigen land zou gaan, een week zou wintersporten of juist drie weken naar de zon zou gaan. Het gaat er voornamelijk om dat je je ontspant en afstand neemt van de dagelijkse werkzaamheden.

De Bloom promoveert op 27 augustus 2012 aan de Radboud Universiteit.

Wat doe jij het liefst om te ontspannen en te ontsnappen aan de stress van het werk? Ga je wintersporten of liever ergens op het strand liggen?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Prijsvraag: Win de nieuwe cd van Maria Mena
Lees ook:In Gelderland goedkopere vaccins
Lees ook:Niet alleen mensen reizen
Lees ook:Britse toerist flipt na gebruik paddo’s
Lees ook:Veel Nederlanders nemen ‘socialemediastop’ op vakantie

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vakantie is goed voor de werkende mens

  1. Vakantie

    Ik wist het wel, vakantie is goed voor je! Kon ook niet missen ;)

      /  

Comments are closed.