Cubanen hoeven geen vergunning meer om te reizen

Reizen is voor sommigen zo vanzelfsprekend, en voor anderen soms zo ver weg. Wie genoeg geld heeft en in het goede land is geboren is stapt met gemak in het vliegtuig, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. In Cuba is het bijvoorbeeld jarenlang niet mogelijk geweest voor inwoners om naar het buitenland te reizen. Cubanen hebben namelijk een speciale vergunning nodig om het land te verlaten. Deze vergunning gaat echter afgeschaft worden.

Visum en paspoort

Vanaf 14 januari 2013 hoeven Cubanen alleen maar een visum voor het desbetreffende land en een paspoort in hun bezit te hebben om naar het buitenland te reizen. Al meer dan 50 jaar werden Cubanen enorm beperkt om naar het buitenland te reizen of te emigreren. Het regime wilde altijd voorkomen dat goed opgeleide mensen het land verlaten. Als gevolg van de maatregel ontvluchten elk jaar duizenden Cubanen illegaal het land.

Nog niet vrij reizen

De verandering in de maatregel betekent nog niet dat Cubanen vanaf januari volgend jaar vrij kunnen reizen emigreren. Cuba handhaaft maatregelen ‘die het menselijk kapitaal gecreëerd door de revolutie’ in Cuba houden.

Bron: Trouw

Lees ook:Singlereizen Cuba – Groepsreizen Cuba – Singlereis Cuba – Groepsreis Cuba
Lees ook:Bijschrijving in het paspoort niet meer geldig
Lees ook:Tourisme op Cuba stijgt met 15 procent
Lees ook:Reisaanvraag VS gaat voortaan via internet
Lees ook:Visum voor Jemen niet meer aan de grens te krijgen

Geen reacties // Reageer