Cubanen hoeven geen vergunning meer om te reizen

Reizen is voor sommigen zo vanzelfsprekend, en voor anderen soms zo ver weg. Wie genoeg geld heeft en in het goede land is geboren is stapt met gemak in het vliegtuig, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. In Cuba is het bijvoorbeeld jarenlang niet mogelijk geweest voor inwoners om naar het buitenland te reizen. Cubanen hebben namelijk een speciale vergunning nodig om het land te verlaten. Deze vergunning gaat echter afgeschaft worden.

Visum en paspoort

Vanaf 14 januari 2013 hoeven Cubanen alleen maar een visum voor het desbetreffende land en een paspoort in hun bezit te hebben om naar het buitenland te reizen. Al meer dan 50 jaar werden Cubanen enorm beperkt om naar het buitenland te reizen of te emigreren. Het regime wilde altijd voorkomen dat goed opgeleide mensen het land verlaten. Als gevolg van de maatregel ontvluchten elk jaar duizenden Cubanen illegaal het land.

Nog niet vrij reizen

De verandering in de maatregel betekent nog niet dat Cubanen vanaf januari volgend jaar vrij kunnen reizen emigreren. Cuba handhaaft maatregelen ‘die het menselijk kapitaal gecreëerd door de revolutie’ in Cuba houden.

Bron: Trouw

Lees ook:Nieuwe regels: Amerikanen mogen weer naar Cuba reizen
Lees ook:Op vakantie naar Mongolië? Visum voortaan verplicht
Lees ook:Op vakantie naar China? Visumregels tijdelijk aangepast
Lees ook:Singlereizen Cuba – Groepsreizen Cuba – Singlereis Cuba – Groepsreis Cuba
Lees ook:JetBlue vliegt rechtstreeks van New York naar Cuba

Geen reacties // Reageer