Vliegangst is te overwinnen

Je wilt de hele wereld zien, van Suriname tot Andorra en van IJsland tot Botswana, je bent avontuurlijk genoeg ingesteld en hebt genoeg geld om je droom waar te maken. Toch doe je het niet. Je hebt smoezen als ‘Even de economische situatie afwachten, je weet maar nooit’ en ‘Kamperen in Duitsland is ook heel mooi’ maar baalt ondertussen flink dat je nooit verder komt dan die verrekte Moezel. Ook al weet je dat vliegtuigen bijna nooit neerstorten en dat er goed voor je gezorgd gaat worden onderweg, je bent met geen mogelijkheid het vliegtuig in te branden. Herkenbaar? Misschien wordt het dan tijd om een cursus te doen om van je vliegangst af te komen!

1 op de 3 volwassenen heeft vliegangst

Troost je met de gedachte dat je absoluut niet de enige bent die niet het vliegtuig in durft. Een op de drie volwassenen heeft in zekere mate last van vliegangst. Bij sommige mensen uit dit zich in een gespannen gevoel wanneer hij/zij in het vliegtuig stapt, anderen zijn de hele reis panisch en nog een aantal mensen piekert er niet eens over om in het vliegtuig te stappen.

100% score

In België wordt door Jetairfly en ClearSky, het kenniscentrum over vliegangst al een tijdje een cursus aangeboden aan mensen met vliegangst met verbluffende resultaten. 100% van de participanten aan de cursus durft nu op eigen initiatief te vliegen.

Inhoud van de cursus vliegangst overwinnen

De cursus duurt in totaal zes dagen. Tijdens de eerste drie dagen leer je over de techniek van een vliegtuig. Hoe kan het dat zo’n kolossaal   vliegtuig in de lucht kan blijven? Wat betekenen die geluiden en lichtjes? Vervolgens gaan de deelnemers in een simulatievliegtuig, wat een goede voorbereiding is op de echte vlucht van dag 4. Je vliegt op dag 4 naar Spanje waar je vervolgens nog twee dagen bij kunt komen van de hele cursus waarna je ook de terugweg weer met het vliegtuig naar huis gaat. De eerstvolgende cursus staat gepland in februari 2013. De intakegesprekken daarvoor zijn al begonnen.

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:1 op de 3 Nederlanders heeft vliegangst
Lees ook:Aerofobie (of gewoon vliegangst) app
Lees ook:Drie miljoen Nederlanders hebben vliegangst
Lees ook:Sjeik uit vliegtuig gezet
Lees ook:Cursus links rijden voor reizigers naar Engeland

Geen reacties // Reageer