Passeer alle lengtecirkels voordat je je reis een ‘wereldreis’ mag noemen

Een leuk bericht op de website van het wetenschapstijdschrift Quest: Wanneer is een reis officieel een wereldreis? In mijn ogen is een wereldreis een reis waarbij je toch op zijn minst drie continenten aandoet. Er blijkt echter geen officiële definitie te zijn van een wereldreis. Volgens de Quest zijn er twee verschillende interpretaties mogelijk; een reis waarbij men minimaal 2 continenten bezoekt en een reis waarbij elke lengtecirkel van de wereld gepasseerd wordt. 

2 continenten te weinig voor wereldreis

Zelf vind ik de tweede interpretatie van de Quest het mooist weergeven wat een wereldreis inhoudt. Twee continenten bezoeken kan al door simpelweg naar Spanje en Marokko op vakantie te gaan en dat vind ik toch een beetje karig.

‘De reis om de wereld in 80 dagen’

De interpretatie van het passeren van alle lengtecirkels komt uit het boek ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ van Jules Verne uit 1873. In dit boek legt de hoofdpersoon in 80 dagen tijd met trein en stoomboot de reis langs alle lengtecirkels af. Zijn reis gaat van London naar New York via Suez, Japan en India.

Heb jij wel eens een ‘wereldreis’ gemaakt? Hoe lang duurde deze reis en welke landen deed je daarbij aan? Zou je nog wel eens de wereld rond willen reizen zoals de hoofdpersoon van het boek ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ dat deed?

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Britse reiziger (24) jongste die alle landen ter wereld bezocht
Lees ook:Wereldreis van jonge psychiater beschreven in ‘Te gek!’
Lees ook:Nieuw: 25 Wereldroutes die je gedaan moet hebben – Floortje Dessing
Lees ook:Snelweg naar Mount Everest voor Olympische vlam
Lees ook:365 dagen onderweg heerlijk leesvoer

1 Reacties // Reageer

One thought on “Passeer alle lengtecirkels voordat je je reis een ‘wereldreis’ mag noemen

  1. Fyra

    Dat vind ik eigenlijk wel een goede vraag voor Goeievraag.nl haha. Wanneer is het nou echt een wereldreis?

      /  

Comments are closed.