Het jaar 2012 voor Travel.blog.nl

En daar is er alweer een jaar om! En wat voor 1. In april dit jaar mocht ik de redactie van Travel.blog.nl op mij gaan nemen en vanaf dat moment heb ik dat met volle overtuiging en plezier gedaan. Een paar hoogtepunten en statistieken van 2012!

La Coruña

Ik was nog maar net begonnen met bloggen toen ik door PR-bureau NewsLab en Vueling werd uitgenodigd om mee te gaan op persreis naar La Coruña in Spanje. Persreis? Van het hele woord had ik nog nooit gehoord, laat staan dat ik vermoedde dat er dergelijke reizen bestonden. Ik greep deze kans met beide handen aan en stond op de vrijdag voor Pinksteren ‘s ochtends heel erg vroeg op Schiphol. Samen met een aantal beauty- en fashionbloggers en reisbloggers verkende ik de stad en genoot ik ultiem van alle pracht wat de stad te bieden had. Wat een mooie stad voor een weekendje weg! Uiteraard heb ik verslag gedaan van deze stad, in tekst en foto’s. Het fotoverslag vind je hier, het tekstverslag hier.

Zeeland

www.johannafotografie.nl

De vakantie van mij en mijn vriend vierden we in eigen land. Maar zeg nou zelf, wanneer je in Friesland woont voelt Zeeland toch ook al een beetje als buitenland! We hebben genoten van deze prachtige provincie, waar je echt een heleboel leuke dingen kon doen. Voor ons werd het een lowbudget-kampeervakantie, waar we ons overigens ook erg goed bij voelen! We hebben enorm genoten. Hier kun je het verslag van de vakantie vinden.

Eilat

In oktober organiseerde Corendon een 24-uurs testvlucht naar het Israëlische Eilat. Dit leek me zó leuk om mee te maken dat ik de stoute schoenen aantrok en via Twitter een berichtje stuurde naar Corendon met de vraag of er ook plaats was voor een blogger in het vliegtuig. Een dag voor de daadwerkelijke testvlucht kreeg ik bericht: Ik kon mee naar Eilat! Een beetje onwerkelijk weliswaar, maar een dag later zat ik in het vliegtuig! Ik mocht in Israël genieten van het Timna National Park, de stad en het heerlijke eten in het hotel. Wat een bijzondere ervaring en wat ben ik dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken! Over deze belevenis heb ik ook een verslag geschreven dat je hier kunt lezen.

Brugge

Al een flinke tijd geleden las ik in de Kampioen van de ANWB een verslag over de stad Brugge en sindsdien wilde ik niets liever dan zelf deze stad bezoeken. Via AirBnB regelde ik een kamer vlakbij het centrum, en met mijn vriend heb ik drie dagen lang enorm genoten van deze stad. Brussel en Antwerpen kun je gerust overslaan, in Brugge is het te halen! Hier mijn verslag van de stad.

Bloggercompetitie Expedia

Onlangs heb ik meegedaan met een bloggercompetitie van Expedia. Hiervoor moest ik een reisvoorstel schrijven over wat ik graag zou willen doen in Berlijn. Ik vind het belangrijk dat stedentrips voor een ieder betaalbaar zijn, en wilde dit dus ook laten zien. Mijn reisvoorstel ‘Lowbudget naar Berlijn’ heeft in de competitie voldoende stemmen gekregen en nu mag ik dus in januari naar Berlijn om mijn eigen reisvoorstel te gaan beleven! Weer een fantastische kans die ik met beide handen aangrijp!

Statistieken

Over het algemeen ben ik tevreden over de statistieken van het afgelopen jaar. In totaal was 2012 goed voor net geen 620.000 pageviews,  iets meer dan 414.000 unieke bezoekers. In vergelijking met 2011 is er een kleine daling wat betreft de pageviews, maar een stijging van unieke bezoekers. Vorig jaar haalde de website 395.000 unieke bezoekers en ruim 641.000 pageviews.

2013

Hopelijk wordt 2013 voor Travel.blog.nl net zo’n fijn jaar als 2012. De eerste twee reizen staan in ieder geval al in de planning; Berlijn en Barcelona!

Volg Travel.blog.nl ook op TwitterFacebook en Bloglovin!

Lees ook:Win een reis naar Berlijn door te stemmen op mijn reisvoorstel!
Lees ook:Best bekeken posts Travel.blog.nl 2013
Lees ook:Januari naar Berlijn!
Lees ook:Travelinspiration #9 Plaatjes bekijken
Lees ook:Corendons tweede 24-uurs testvlucht naar Eilat

Geen reacties // Reageer