Sehr Toll: Autobahn nog even gratis

Het is wat met de Duitse tolplannen. Eerst zou het ingevoerd worden, maar dan alleen voor Europeanen, daarna werden de plannen van tafel geveegd en nu.. Nu kun je nog steeds gratis over de Duitse Autobahn zoeven, althans, tot nader order. De Europese Commissie vind de tolplannen namelijk te duur en nogal discriminerend.

De Duitse regering wilde namelijk het tolvignet wel invoeren, maar niet voor de Duitsers. Europa was fel tegen en de regering kwam met een nieuw plan. De Duitsers moesten wel betalen, maar kregen compensatie. De wegenbelasting zou omlaag gaan. En dat is juist strijdig met het Europees recht. De nieuwe EU-transportcommissaris Bulc heeft dit via de mail aan de Duitse regering laten weten. Die mail was geheim, maar is natuurlijk alweer uitgelekt.

Bulc is tegen de tolplannen en heeft nogal wat bezwaren, zo vindt Bulc ook dat de tol te hoog is. Een vignet voor 2 maanden kost 20 euro, voor 10 dagen is dat 10 euro. Vooral mensen met een kleine auto betalen veel te veel. De Duitse regering is not amused over deze mail, zeker omdat zij morgen verder zouden praten over deze plannen. De regering wil de tolvignetten al op 1 januari 2016 invoeren. Als de plannen niet doorgaan, dan hebben zij een probleem. De opbrengsten van de tolvignetten, een half miljard per jaar, is namelijk al ingeboekt.

Bron: AD.nl

 

Lees ook:Nieuw in 2016: Duits tolvignet voor personenauto’s
Lees ook:Europees Parlement tegen Duitse tolplannen
Lees ook:Duitse tolplannen 1 jaar uitgesteld
Lees ook:Duitse tolplannen gaan door, Nederland en Oostenrijk naar de rechter
Lees ook:ANWB niet blij met nieuwe Duitse tolplannen

Geen reacties // Reageer