Onderzoek: Vliegen is veiliger dan ooit

klm2

Het jaar is nog niet voorbij, maar 2014 gaat de boeken in als het jaar met de minste ongelukken in de luchtvaart. Dit jaar zijn er 19 vliegtuigen neergestort. Dat is het laagste aantal sinds de telling in 1946 is begonnen.

De Aviation Safety Network, een Nederlandse onderzoeksorganisatie, heeft dit gepubliceerd. Deze organisatie documenteert sinds 1946 vliegtuigongevallen wereldwijd. Bij deze 19 rampen zijn er 526 personen overleden. Dat zijn er veel meer dan in 2013, toen waren er 265 doden te betreuren, maar waren er meer ongelukken met vliegtuigen.

Luchtvaartdeskundigen laten weten dat de luchtvaart naar het aantal ongelukken kijkt en niet naar het aantal doden. Alleen zo krijg je een goed beeld van de vliegveiligheid. Vliegen is dus veiliger dan ooit. Ook telt de organisatie alleen ongelukken mee met vliegtuigen waar minimaal 14 mensen in zaten. Ook aanslagen komen niet op de lijst. En aanslagen, die waren er zeker.

Zo was 2014 het jaar van MH17, het vliegtuig van Malaysia Airlines werd op 17 juli boven het oosten van Oekraïne uit de lucht geschoten. Alle 298 inzittenden, waaronder 196 Nederlanders. Wie of wat er achter deze koelbloedige hufterige aanslag zit, is nog niet bekend. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Malaysia Airlines kwam vaker in het nieuws. Op 8 maart verdween vlucht MH370 tussen Maleisië en het zuiden van Vietnam ineens van de radar. Er was geen contact meer en tot op de dag van vandaag is het vliegtuig spoorloos verdwenen. Er zijn vele complottheorieën, CNN is er nog dagelijks druk mee en er doen ook vele geruchten de ronde, maar voor 2015 hoop ik dat het vliegtuig gevonden zal worden. Dat geeft rust voor de nabestaanden en zo kan er ook onderzocht worden wat er ooit is gebeurd. En het is de hoop dat er geen vliegtuigen meer uit de lucht worden geknald.

Bron: NOS.nl 

Lees ook:Onderzoek: 2015 veiligste jaar voor luchtvaart ooit
Lees ook:Reizen met vliegtuig steeds veiliger
Lees ook:In 2012 veel minder doden bij vliegtuigrampen
Lees ook:Al 200 medewerkers van Malaysia Airlines nemen ontslag
Lees ook:Mogelijk ook Belgische slachtoffers bij ramp #MH17

Geen reacties // Reageer